Avioanele de vânătoare turcești au doborât un avion sirian L-39 Albatros în provincia Idlib

S.I. Catalin / 03 Martie 2020 / 14:12

Turcia a doborât un avion de atac aerian sirian L-39 Albatros în provincia Idlib, a declarat marți Ministerul turc al Apărării. Potrivit mai multor rapoarte mass-media, Ministerul sirian al Apărării a confirmat că un F-16, aparţinând Forţelor Aeriene Turce, a încălcat spațiul aerian sirian în Idlib și a doborât un avion L-39, precizează Defense-Blog.

Un avion de luptă al forţelor regimului sirian a fost doborât marţi de un F-16 al armatei turce în provincia Idlib din Siria, unde au loc lupte violente între soldaţi sirieni şi turci, a anunţat organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), precizează DefPost.com.

Este al treilea avion de luptă al Siriei, doborât în ultimele trei zile de Forţele Aeriene Turce.

Anterior, Ministerul turc al Apărării a anunţat, duminică, că două avioane Sukhoi SU-24 ale regimului (sirian), care atacau avioanele Turciei, au fost doborâte. Cele două avioane SU-24 au fost doborâte de un avion F-16 al armatei turce deasupra zonelor controlate de regimul sirian în regiunea Idlib.

Citeşte şi: Rusia a refuzat să garanteze siguranţa aviației turce în spaţiul aerian al Siriei

Duminică, Turcia a lansat o ofensivă militară, numită Operațiunea Shield Spring, în nord-vestul Siriei, pentru a împinge înapoi forțele președintelui sirian Bashar al-Assad. Operațiunea a fost întreprinsa după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși și alţi zeci răniți în provincial siriana Idlib, în urma unui atac aerian desfăşurat de armata regimului Assad.

De asemenea, ministerul turc al Apărării a anunțat, astăzi, că o aeronavă, un vehicul aerian fără pilot (UAV), șase tancuri, cinci obuziere, două sisteme de rachete de apărare aeriană, trei vehicule de luptă blindate, cinci pickup-uri armate, șase vehicule militare și un depozit de muniție au fost distruse în ultimele 24 de ore. Acesta a adăugat că în operațiune au fost uciși și 327 de soldați care servesc armata regimului Assad.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy