Forţele siriene susţinute de Turcia ar fi comis crime de război

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele siriene susţinute de Turcia, care luptă în prezent împotriva grupurilor kurde susţinute de SUA în cadrul operaţiunii „Primăvara păcii", sunt vinovate de crime de război, inclusiv de execuţii sumare ale civililor kurzi, se precizează într-un raport realizat de Wall Street Journal.

Un raport intern întocmit de oficialii Departamentului de Stat din SUA expune îngrijorări cu privire la patru cazuri credibile de presupuse crime de război realizate de către forțe susținute de turci, potrivit Ahval News.

,,Oficialii militari americani au vizionat fluxurile video provenite de la drone în direct, luna trecută, care păreau să ilustreze militari arabi susţinuţi de turci care vizau civili în timpul atacului lor asupra luptătorilor kurzi din nord-estul Siriei, atacuri pe care americanii le-au raportat comandanţilor lor ca posibile crime de război, potrivit oficialilor familiari cu incidentele", precizează WSJ.

Militari americani care au văzut materialele filmate de drone au spus că videoclipurile, în combinaţie cu rapoartele militare interne au ridicat îngrijorări cu privire la crimele de război.

Oficialii militari americani au raportat presupuse crime de război în lanţul de comandă, aşa cum sunt solicitate de regulamentul Pentagon, au spus oficialii. Rapoartele au fost întâmpinate cu scepticism. Printre filmările cu dronă se numără un „caz clar în care au fost împuşcaţi prizonieri care ţineau mâinile legate în sus", iar un altul include asasinarea unui politician kurd pe o autostradă, potrivit Epoch Times.

Secretarul Apărării, Mark Esper, a declarat că a ridicat problema cu omologii săi turci, după ce mai multe videoclipuri apărute pe social media cu săptămâni în urmă au dezvăluit crime clare de război şi execuţii ale prizonierilor kurzi de către grupuri susţinute de turci.

Unii oficiali militari americani au spus că filmările pe drone au arătat forţe susţinute de turci care ucid un civil kurd.

,,Într-o zi în care istoria diplomatică este scrisă, oamenii se vor întreba ce s-a întâmplat aici şi de ce oficialii nu au făcut mai mult pentru a o opri", a afirmat William Roebuck, principalul emisar al Departamentului de Stat din Siria, în cadrul unui memoriu intern care s-a scurs presa înaintea vizitei pe care preşedintele turc Recep Erdogan o face în SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel