Forțele ruse susțin că au distrus un aerodrom și un centru de cercetare radiotehnică al armatei ucrainene din apropiere de Kiev

Ionel Copcea |
Data publicării:

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a declarat, pe 12.03.2022, că forțele ruse au distrus un aerodrom și un centru de cercetare radiotehnică al armatei ucrainene de lângă Kiev.

“În dimineața zilei de 12 martie, au fost efectuate mai multe atacuri cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii militare a Ucrainei. Ca urmare, au fost lovite și scoase din funcțiune aerodromul din Vasilkov și Centrul principal de cercetare radio și radiotehnică al Forțelor Armate ale Ucrainei din Brovary”, a menționat Konashenkov, ale cărui declarații au fost preluate de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor acestuia, în aceeași zi, armata rusă a doborât cinci drone ucrainene în aer, din care două de tip Bayraktar TB2. În plus, a fost interceptată o rachetă lansată cu un complex ucrainean de tip Tochka-U.

“Aviația Operativ-Tactică și Aviația Forțelor Terestre au distrus 145 de obiective aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv trei complexe de rachete antiaeriene Buk-M1, opt puncte de conducere și centre de comunicații, cinci depozite de muniții și carburanți, precum și 78 de locuri de concentrare a tehnicii militare”, a spus Konashenkov.

Acesta a adăugat că, de la începutul operației militare pe teritoriul Ucrainei, armata rusă a distrus 3.491 de obiective ale infrastructurii militare ucrainene.

“Au fost distruse 123 de aparate de zbor fără pilot, 1.127 de tancuri și alte mașini blindate, 115 lansatoare multiple de proiectile reactive, 423 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 943 de unități de tehnică militară specială”, a declarat Igor Konashenkov.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a informat că “forțele Republicii Populare Donețk, cu sprijinul de foc al Forțelor Armate ale Federației Ruse, au continuat operațiile ofensive, preluând controlul asupra localităților ucrainene Valerianovka și Zeleny Gai și blocând Novoandreevka dinspre sud și est.”

“În același timp, și gruparea de trupe aparținând Miliției Populare a Republicii Populare Lugansk și-a continuat operațiile ofensive. Aceasta a preluat controlul asupra localităților Surovtsevka, Shchedrishchevo și Zhytlovka și au blocat Rubizhne”, a concluzionat Konashenkov.

Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a publicat o nouă hartă cu evoluția situației în direcția Mariupol, pe care este marcată înaintarea forțelor ruse și ale așa-numitei Republici Populare Donețk.

Din aceasta rezultă că trupele ruse finalizează faza operației de blocare a grupării ucrainene în zona localităților Slavyansk și Kramatorsk, întrerupându-i posibilele căi de retragere în direcția regiunilor Dnepropetrovsk și Kharkov.

Anterior, trupele ruse au plecat în direcția Slavyansk din Izyum, unindu-se în nordul Republicii Populare Donețk cu unități ale Miliției Populare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel