Forțele ruse au început o ofensivă majoră în Luhansk. Sunt pregătite aproape 2.000 de tancuri și sute de avioane de luptă (FP)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Analiștii Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) au remarcat că ocupanții ruși au lansat o ofensivă pe scară largă în regiunea Luhansk, dar progresele sunt încă mici.

Forțele pregătite de Rusia depășesc cu mult forța de invazie pe care Vladimir Putin a folosit-o în februarie 2022, scrie FP. Potrivit publicației, în următoarele 10 zile, Ucraina se așteaptă la „o nouă, uriașă invazie”.

Rușii apreciază simbolistica, remarca ministrul ucrainean al apărării, care avertiza că Moscova pregătește o ofensivă majoră în jurul datei de 24 februarie, la un an de la începutul invaziei.

Trupele ruse pregătesc pentru o nouă ofensivă pe scară largă împotriva Ucrainei. Rusia a concentrat sute de mii de militari în est, relatează Foreign Policy.

Potrivit oficialilor ucraineni, numărul trupelor ruse din Ucraina a depășit 300.000 de oameni. Rusia are deja aproximativ 1.800 de tancuri, aproape 4.000 de vehicule blindate și 2.700 de sisteme de artilerie.

Foto: Ministerul rus al apărării

În plus, Rusia a adus 810 lansatoare de rachete sovietice precum Hail și Smerch, 400 de avioane de luptă și 300 de elicoptere, pregătite pentru un nou val de atacuri.

La rândul său, ISW scrie că ritmul operațiunilor rusești de-a lungul liniei Svatove-Kreminna, din vestul Reg. Luhansk, a crescut semnificativ în ultima săptămână. Progresele sunt încă minore de-a lungul graniței dintre Harkiv și Luhansk, în special nord-vest. din Svatovo lângă Kup' Yanska și la vest de Kreminna.

Analiştii notează că imaginile de geolocalizare ale luptei au confirmat succesele Rusiei în zona Dvorichny, la nord-vest de Svatovo.

Potrivit experților, implicarea unor părți semnificative din cel puțin trei mari divizii ruse în operațiuni ofensive din acest sector indică faptul că ofensiva rusă a început, chiar dacă forțele ucrainene încă împiedică forțele ruse să facă progrese semnificative.

Parașutiști ucraineni îi forțează pe ocupanții ruși să fugă, abandonându-și armele și răniții:

 

Ce e special în noua ofensivă a Federației Ruse

 

Andriy Yusov, reprezentantul Ministerului Apărării al Ucrainei, crede că principalul obiectiv al Federației Ruse este capturarea Donbasului.

„Va fi o agravare a situației. Scopul principal este Donbasul. Alte direcții ar putea fi afectate în același mod, dar atunci vorbim despre deturnarea forțelor și resurselor (alocate în special pe direcția Donbas n.r.)”, a spus el.

"Nu putem să vorbim de calitate. Unitățile și echipamentele de cea mai bună calitate sunt fie nefuncționale, fie distruse”, crede oficialul. Acesta consideră că rușii vor compensa prin cantitate. ”Da, terenul ucrainean va fi ciruit cu bombe”, a adăugat Yusov.

 

Ofensiva rușilor nu a căpătat încă avânt total

Harta frontului din estul Ucrainei / Sursa: ISW

ISW arată că decidenții de la Comandamentul rus nu au activat încă toată Divizia a 2-a motorizată (Armata 1 de tancuri de gardă, districtul militar de vest), care a fost dislocată în regiunea Luhansk în ianuarie, după desfășurarea în Belarus.

Deși forțele ruse din regiunea Luhansk au acum inițiativa (în sensul că forțele ruse stabilesc termenii de luptă, încheind perioada de inițiativă ucraineană începută în august 2022), este posibil ca acestea să nu aibă suficientă anduranță. Capacitatea de luptă a acestor forțe s-ar putea epuiza pe linia Svatov-Kreminna, fără a atinge obiectivele de capturare a întregii regiuni Luhansk și Donețk.

„Aceasta va crea probabil o fereastră de oportunitate pentru ca forțele ucrainene să o folosească pentru propria lor contraofensivă”, se arată în raport.

Potrivit rapoartelor, separatiștii din Donețk au primit controlul asupra unui batalion de artilerie rusesc. Este vorba așa-numita „Miliție Populară” a autoproclamatei „Republici Populare Donețk”, care a primit comanda, probabil ca parte a unui efort de întărire a forțelor degradate ale „DPR”, în ajunul unei iminente ofensive ruse.

Citește și: (7 februarie) Armata rusă își concentrează eforturile pe 5 direcții în estul Ucrainei / ISW: Comandamentul militar rus pare să grăbească o ofensivă decisivă

Ministerul Apărării al Rusiei va încerca probabil să crească eficiența forțelor „DPR/LPR” prin integrarea rapidă a personalului rus

 

Această informație, dacă este adevărată, sugerează că forțele ruse consolidează cu personal mobilizat din Rusia formațiunile dezmembrate ale separatiștilor din Donețk, deoarece „DPR” nu este în măsură să compenseze pentru propriile pierderi.

Raportul mai precizează că oficialii ruși continuă să propună măsuri de pregătire a industriei militare ruse pentru un război prelungit în Ucraina și, de asemenea, este probabil să creeze condiții suplimentare pentru eludarea sancțiunilor.

Oficialii ruși au propus, de asemenea, măsurile în coordonare cu un ordin executiv recent care scutește oficialii ruși de cerințele de depunere a impozitului pe venit și propuneri de eliminare a procedurilor federale de achiziții.

Kremlinul poate crea un sistem de subvenții și beneficii concepute cu o supraveghere și o contabilitate minime.

ISW notează că lipsa de control și contabilitate va permite probabil companiilor ruse să se sustragă mai ușor de regimurile internaționale de sancțiuni care vizează industria militară rusă.

„Eforturile Kremlinului de a pregăti industria militară rusă pentru un război prelungit în Ucraina se bazează în parte pe capacitatea industriei militare ruse de a avea acces constant la numeroase lanțuri de aprovizionare protejate cu componente străine cheie care nu pot fi produse altfel”, conchide institutul.

Se pare că grupul lui Wagner recurge la tactici mai coercitive în campania de recrutare a deținuților, posibil ca răspuns la scăderea eficienței campaniei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel