Forţele Navale Turce au testat torpila grea AKYA (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Potrivit mai multor surse mass-media, Turcia a efectuat un test de lansare, în cursul săptămânii trecute, de la bordul submarinului TCG Gür S-357, a uneia dintre cele mai noi torpile pe care industria naţională de apărare a fabricat-o, numită AKYA.

Potrivit publicaţiilor Bulgarian Military şi Navy Recognition, pe 25 ianuarie 2020, Turcia a efectuat un test cu o torpilă AKYA pe care a lansat-o de la bordul submarinului TCG Gür S-357 al Forţelor Navale Turce.

Trebuie precizat că niciuna dintre sursele citate nu precizează cu exactitate locul în care Turcia a efectuat testul cu torpila AKYA. Conform informațiilor preliminare, inginerii militari turci au început să dezvolte torpila AKYA în anul 2009.

AKYA este rezultatul unui acord încheiat între Directoratul Industriilor de Apărare din Turcia (SSB) și compania Roketsan, TÜBİTAK (Consiliul de cercetare științifică și tehnologică din Turcia) și Comandamentul Centrului de Cercetări Navale din Turcia (ARMERKOM).

Potrivit Navy Recognition, care citează SSB, dezvoltarea torpilei AKYA ar putea fi finalizată în anul 2021.

AKYA va avea aproape 7 m lungime cu un diametru de 533 mm. Torpila va dezvolta o viteză de 40 de noduri și va lovi ţinte aflate la o distanță de până la 15 km. Greutatea, prevăd experții, va fi de aproximativ o tonă și jumătate. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel