Forțele Navale Române: Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” desfășura misiuni de asigurare a securității colective a NATO, în Marea Neagră

DefenseRomania Team / 04 Martie 2021 / 09:22

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) a plecat la sfârșitul lunii februarie, din portul militar Constanța, pentru a desfășura misiuni de asigurare a securității colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2, pentru o perioadă de trei săptămâni.

Gruparea NATO #SNMCMG2 este alcătuită din nava-comandant TCG „Sokullu Mehmet Paşa” (Turcia), dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (România), vânătoarele de mine ESPS „Tajo” (Spania) și TCG „Ayvalik” (Turcia), potrivit Centrului Media al Forțelor Navale.

Navele grupării NATO participă, în perioada 26 februarie - 6 martie, la exercițiul #Poseidon21, organizat de Forțele Navale Române, primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în Marea Neagră, la care participă peste 600 de militari români și străini, care vor utiliza 11 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenție pirotehnică și un robot subacvatic telecomandat.

Toți membrii echipajului navei au fost testați prin tehnici RT-PCR pentru COVID-19 și, înainte de ambarcare la bordul navei, toate spațiile interioare ale dragorului maritim 25 au fost dezinfectate.

După terminarea misiunii și întoarcerea navei în portul Constanța, echipajul va fi testat RT-PCR, conform procedurilor în vigoare.

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” are un echipaj ambarcat format din 71 de militari, dintre care două femei, iar comandantul navei este locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy