Forțele Navale ale SUA retrag portavionul Gerald R. Ford din Marea Mediterană. Acesta a tranzitat Strâmtoarea Gibraltar, în direcția Oceanului Atlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Portavionul american USS Gerald R. Ford, cel mai scump și modern portavion construit vreodată. Foto: U.S. Navy
Portavionul american USS Gerald R. Ford, cel mai scump și modern portavion construit vreodată. Foto: U.S. Navy

Surse de monitorizare a situației navale de pe rețelele de socializare au informat că, pe 05.01.2024, portavionul american Gerald R. Ford (CVN-78) a părăsit Marea Mediterană, traversând Strâmtoarea Gibraltar. Trecerea portavionului prin strâmtoare a fost minitorizată de un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA, care a decolat de la baza aeriaană Sigonella de pe insula italiană Sicilia.

Din datele publice aflate la dispoziție rezultă faptul că portavionul se îndreaptă către baza de dislocare permanentă de la Norfolk, unde se va pregăti pentru o nouă desfășurare pe mare.

Portavionul USS Gerald R. Ford și gruparea de lovire a acestuia a intrat în Marea Mediterană pe 15.06.2023, unde a înlocuit portavionul USS George W. Bush, care a plecat din regiune pe 13.04.2023.

Imediat după invazia militară a Rusiei în Ucraina, Forțele Navale ale SUA au declanșat o misiune maritimă permanentă în Marea Mediterană, unde s-au rotit portavioanele USS Truman și USS Bush.

Trebuie precizat faptul că, în urma recentului atac al Hamas asupra Israelului, portavionul USS Gerald R. Ford a primit ordin să se deplaseze în estul Mării Mediterane, pentru a contribui la postura regională de descurajare și apărare.

Departamentul american al Apărării evaluează continuu postura forțelor la nivel global și va menține o capacitate extinsă atât în Marea Mediterană, cât și în Orientul Mijlociu.

Aceasta include desfășurarea actuală a grupării de lovire a portavionului USS Dwight D. Eisenhower în Orientul Mijlociu, dislocarea de crucișătoare și distrugătoare suplimentare în Marea Mediterană și Orientul Mijlociu și sosirea recentă a navei amfibii din clasa Wasp USS Bataan (LHD 5) și a navei de debarcare USS Carter Hall (LSD 50) din clasa Harpers Ferry în estul Mării Mediterane.

USS Bataan și USS Carter Hall se alătură navei amfibii de transport USS Mesa Verde (LPD 19) din clasa San Antonio și, împreună cu cea de-a 26-a unitate expediționară marină (MEU), aceste nave s-au reagregat în Grupul Amfibiu Ready (ARG) în estul Mediteranei. ARG/MEU este format din trei nave și aproximativ 2.000 de pușcași marini, care furnizează forțe expediționare maritime capabile să susțină o gamă largă de misiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel