Forțele Navale ale Rusiei și Egiptului vor desfășura un exercițiu comun în portul Alexandria și estul Mării Mediterane

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 02.12.2021, că un detașament de nave de luptă și auxiliare ale flotei va participa la exercițiul comun ruso-egiptean Podul prieteniei-2021.

“Detașamentul de nave al FRMN, format din fregata Amiral Grigorovici, nava de patrulare Dmitry Rogachev și remorcherul de salvare SB-742, va sosi în Republica Arabă Egipt pentru participarea la exercițiul comun Podul prieteniei-2021. Intrarea în portul Alexandria este planificată pe 03 decembrie”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Tass.

O delegație rusă, condusă de comandantul Bazei Navale - Novorossiysk a FRMN, contraamiral Viktor Kochemazov, se află deja la Alexandria, pentru etapa pregătitoare a exercițiului.

“În timpul exercițiului, care se va desfășura în partea de est a Mării Mediterane, în raionul Golfului Alexandria, în perioada 03-10 decembrie, navele de luptă din Rusia și Egipt vor desfășura activități sub conducerea unui stat major întrunit, după un plan unic. Acestea vor îndeplini misiuni de respingere a atacurilor navale, de căutare a navelor suspecte, de organizare a apărării antiaeriene și de completarea a rezervelor pe mare, cu ajutorul elicopterelor. Scopul exercițiului constă în planificarea și desfășurarea unor operațiuni comune de apărare a raioanelor maritime împotriva diverselor amenințări”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

Exercițiul naval ruso-egiptean Podul prieteniei se desfășoară începând din anul 2015. În 2020, acesta a fost executat în acvatoriul Mării Negre, cu intrarea navelor participante în portul Novorossiysk.

Comentariul autorului: Cele trei nave ale FRMN care vor participa la exercițiul ruso-egiptean îndeplinesc misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din estul Mării Mediterane.

În perioada 13-20 noiembrie, acestea au participat și la un exercițiu naval comun cu nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale Algeriei.

Navele rusești au intrat în portul Alger, pe 13 noiembrie, tot sub conducerea comandantului Bazei Navale - Novorossiysk a FRMN, contraamiral Viktor Kochemazov.

Exercițiul cu denumirea Manevre militare navale comune - 2021 a inclus desfășurarea de acțiuni comune ale Forțelor Navale din cele două țări în vederea consolidării securității din regiune.

Trebuie precizat faptul că, alături de Siria, Algeria și Egiptul sunt principalii aliați ai Federației Ruse din Regiunea Mării Mediterane.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel