Forțele de Apărare Israeliene (IDF) l-au eliminat pe comandantul batalionului "Western Khan Yunis" al Hamas, Madhat Mubasher (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au ucis un comandant Hamas în timpul unui raid efectuat în timpul nopții în Gaza, potrivit armatei israeliene. "Forțele de Apărare Israeliene (IDF) și Shin Bet l-au ucis în această noapte pe Midhat Mabasher, comandantul batalionului Khan Yunis Vest din cadrul organizației teroriste Hamas", precizează IDF într-un scurt comunicat de presă.

Mabasher a participat la atacuri și a folosit dispozitive explozive improvizate de mari dimensiuni împotriva forțelor IDF și a așezărilor israeliene, a adăugat armata israeliană.

Eliminarea lui Midhat Mabasher survine în timp ce IDF a declarat că a desfășurat avioane de luptă pentru a efectua mai multe lovituri aeriene asupra țintelor teroriste ale Hamas din Gaza, în ultimele 24 de ore.

Youtube video image

Israelul a trimis în cursul nopţii de joi spre vineri mai multe tancuri și trupe în Fâșia Gaza pentru a doua incursiune limitată, lovind agenți și locații ale Hamas, potrivit Forțelor de Apărare Israeliene (IDF).

Armata israeliană a declarat joi seară că a desfășurat din nou o operațiune terestră în Fâșia Gaza, unde forțele israeliene efectuează de aproape trei săptămâni atacuri aeriene care vizează gruparea teroristă Hamas.

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că raidul a fost scurt. Incursiunea militară din apropierea cartierului Shuja'iyya din estul orașului Gaza a fost efectuată cu implicarea infanteriei, trupelor de geniu și blindate. De asemenea, dronele și elicopterele de luptă ale Forțelor Aeriene israeliene care au asigurat acoperirea aeriană, a precizat IDF.

Între timp, SUA au declarat că avioanele sale de luptă au lovit două instalații iraniene în Siria, după ce, în ultima săptămână, o miliție susținută de Iran a atacat în mod repetat forțele coaliției americane din regiune.

Loviturile nu au fost efectuate în coordonare cu Israelul, care a fost implicat în propriile sale confruntări cu forțele Hezbollah susținute de Iran la granița cu Libanul, a declarat un oficial american.

 

SUA desfășoară aproximativ 900 de soldați în Orientul Mijlociu (Pentagon)



Departamentul american al Apărării este pe cale să desfășoare aproximativ 900 de soldați în Orientul Mijlociu pe fondul conflictului din Gaza
, a declarat un purtătorul de cuvânt al Pentagonul, Pat Ryder, transmite vineri dpa.

"Pot confirma că, de la primul nostru anunț privind statutul forțelor, aproximativ 900 de militari au fost sau sunt în curs de desfășurare în zona de responsabilitate a Comandamentului Central al SUA", a declarat Ryder.

Unii dintre ei sunt transferați de la unități de rachete, a menționat el.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu a comentat unde anume vor fi dislocate trupele americane, precizând doar că "aceste forțe ... nu merg în Israel", ci mai degrabă "sunt destinate să sprijine eforturile regionale de descurajare și să consolideze capacitățile de protecție ale forțelor americane".

Militanții palestinieni au lansat aproximativ 8.000 de rachete asupra Israelului de la începutul războiului, potrivit unei numărători efectuate joi de guvernul israelian. Cel puțin 550 de rachete au căzut accidental în interiorul Fâșiei Gaza, au declarat anterior Forțele de Apărare Israeliene. Rachetele sunt în general interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome.


 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel