Trupele israeliene efectuează a doua incursiune limitată în Fâșia Gaza (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul a trimis în cursul nopţii de joi spre vineri mai multe tancuri și trupe în Fâșia Gaza pentru a doua incursiune limitată, lovind agenți și locații ale Hamas, potrivit Forțelor de Apărare Israeliene (IDF).

Armata israeliană a declarat joi târziu că a desfășurat din nou o operațiune terestră în Fâșia Gaza, unde forțele israeliene efectuează de aproape trei săptămâni atacuri aeriene care vizează gruparea teroristă Hamas.

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că raidul a fost scurt. Incursiunea militară din apropierea cartierului Shuja'iyya din estul orașului Gaza a fost efectuată cu implicarea infanteriei, trupelor de geniu și blindate. De asemenea, dronele și elicopterele de luptă ale Forțelor Aeriene israeliene care au asigurat acoperirea aeriană, a precizat IDF.

Forțelor de Apărare Israeliene afirmă că au fost efectuate lovituri de artilerie și aeriene împotriva unor situri aparținând grupării teroriste Hamas, inclusiv a unor locuri de lansare a rachetelor ghidate antitanc și a unor centre de comandă.

Mai mulți membri ai Hamas au fost, de asemenea, atacaţi de forțele armata, precizează IDF. Toate forțele israeliene au părăsit zona după câteva ore și nu sunt raportate răniți în rândul armatei israeliene.

Operațiunea marchează a doua noapte consecutivă în care forțele IDF intră pentru scurt timp în Fâșia Gaza, înainte de o așteptată ofensivă terestră completă.

Oficialii israelieni s-au angajat să se asigure că Hamas nu mai poate efectua atacuri care să amenințe Israelul, după masacrul din 7 octombrie a aproximativ 1.400 de persoane, majoritatea civili.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel