Forţele Armate Ruse au început procesul de înfiinţare a internetului suveran

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele Armate Ruse au demarat procesul de creare a internetului suveran, capabil să funcţioneze în mod independent, în cazul deconectării ţării de la marile servere mondiale, informează publicaţia rusă "Izvestia", citată de Rador.

 
 

După cum menţionează publicaţia, noul sistem de schimb de informaţii, internetul suveran, se va numi Reţeaua de comunicații şi transport multifuncţional, MTSS. Procesul de înfiinţare a internetului suveran va dura doi ani, mai precizează publicaţia rusă "Izvestia". 

„MTSS va avea propriul motor de căutare, iar pentru funcţionarea sa independentă, militarii ruşi vor monta un cablu de fibră optică până în Arctica”, se specifică în textul publicaţiei ruse "Izvestia".

De asemenea, se mai precizează că reţeaua nu va avea puncte de schimb de trafic, nu va fi conectată la reţelele internaţionale, informaţia fiind stocată pe serverele Ministerului rus al Apărării.

Preşedintele rus, Vladimir Putin a promulgat legea federală ce le interzice militarilor ruşi să transmită în presă date personale sau date despre colegii lor. 

Mii de persoane au ieșit în stradă duminică în Moscova , dar și în alte două orașe din Rusia pentru a protesta față de restricțiile stricte de internet, în unul dintre cele mai mari proteste din capitala rusă din ultimii ani. 

Oamenii s-au adunat pe o stradă din Moscova, au ținut discursuri pe o scenă și au scandat sloganuri precum ”jos mâinile de pe internet” și ”nu izolării, încetați spargerea internetului rus”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel