Forțele armate franceze au desfășurat în Marea Mediterană un amplu exercițiu antitero (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate ale Franței, desfășurate în Marea Mediterană au desfășurat Exercițiul RHEA de luptă antitero.

Conform scenariului, un grup terorist a luat ostatic echipajul unei nave care transportă produse periculoase. Mai multe active terestre, navale și aeriene, precum și forțe de operațiuni speciale, au fost integrate pentru a efectua o operațiune departe de bazele franceze, transmite Naval News.

Marina franceză a desfășurat o navă din clasă Mistral, o fregată FREMM, o navă de sprijin, un avion de patrulare maritimă Atlantique 2 și un elicopter naval NH-90.

Forțele aeriene franceze au desfășurat avioane Rafale, „cisterne” aerine C-135, un avion E-3F de avertizare timpurie și un KC-130J în configurație de „cisternă” aeriană.

Comandamentul pentru operațiuni speciale a trimis personal al forțelor speciale navale, elicoptere Caracal CSAR și un avion C-130 folosit pentru a parașuta ambarcațiuni de intervenție rapidă.

Ministerul francez al forțelor armate a declarat că exercițiul a fost folosit pentru a menține capacitatea militarilor în domeniul proiecției complexe a forței pe distanțe lungi.

Prin acest exercițiu de combatere a terorismului pe mare, Franța își demonstrează disponibilitatea de a participa la păstrarea securității și stabilității zonei mediteraneene, alături de aliații săi.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel