Forțele armate franceze au desfășurat în Marea Mediterană un amplu exercițiu antitero (Video)

Eduard Pascu / 25 Martie 2021 / 12:18

Forțele armate ale Franței, desfășurate în Marea Mediterană au desfășurat Exercițiul RHEA de luptă antitero.

Conform scenariului, un grup terorist a luat ostatic echipajul unei nave care transportă produse periculoase. Mai multe active terestre, navale și aeriene, precum și forțe de operațiuni speciale, au fost integrate pentru a efectua o operațiune departe de bazele franceze, transmite Naval News.

Marina franceză a desfășurat o navă din clasă Mistral, o fregată FREMM, o navă de sprijin, un avion de patrulare maritimă Atlantique 2 și un elicopter naval NH-90.

Forțele aeriene franceze au desfășurat avioane Rafale, „cisterne” aerine C-135, un avion E-3F de avertizare timpurie și un KC-130J în configurație de „cisternă” aeriană.

Comandamentul pentru operațiuni speciale a trimis personal al forțelor speciale navale, elicoptere Caracal CSAR și un avion C-130 folosit pentru a parașuta ambarcațiuni de intervenție rapidă.

Ministerul francez al forțelor armate a declarat că exercițiul a fost folosit pentru a menține capacitatea militarilor în domeniul proiecției complexe a forței pe distanțe lungi.

Prin acest exercițiu de combatere a terorismului pe mare, Franța își demonstrează disponibilitatea de a participa la păstrarea securității și stabilității zonei mediteraneene, alături de aliații săi.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy