Forţele Aeriene Taiwaneze au interceptat zeci de avioane militare chineze (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a anunțat că Forțele Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) și-a sporit prezența aeriană în „zone sensibile” de lângă Taiwan.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale din Taiwan, Armata Chinei (PLA) a trimis, în ultimele trei zile, câteva zeci de avioane militare au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din Taiwan (ADIZ).

Pentru a arăta gravitatea situaţiei cu care se confruntă, ministerul precizează că avioanele de vânătoare ale Forțelor Aeriene au fost ridicate de la sol, săptămâna trecută, pentru a intercepta avioanele de vânătoare ale PLAAF, de cel puţin 20 de ori, precizează publicaţia Defence Blog.

 

China continuă să ameninţe Taiwanul. Opt bombardiere strategice H-6K au intrat în zona de identificare aeriană

 

Săptămâna trecută precizam că Ministerul Apărării Naționale din Taiwan (MND) a confirmat recent că opt bombardiere și patru avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene Chineze au intrat, în cursul zilei de sâmbăta, în zona de identificare aeriană a apărării din sud-vestul țării (ADIZ).

Potrivit MND, opt bombardiere strategice H-6K și patru avioane de luptă J-16 au intrat, pe 23 ianuarie 2020, în zona de identificare aeriană a apărării. Ministerul Apărării a menționat că și aeronave de patrulare marină şi luptă antisubmarin ale Chinei au intrat în ADIZ.

Taiwanul are un ADIZ (zona de identificare aeriană a apărării), creat de Forțele Armate ale Statelor Unite după cel de-al Doilea Război Mondial, care acoperă cea mai mare parte a strâmtorii Taiwanului, o parte a Mării Chinei de Est și spațiului aerian adiacent.

Ca și în cazul altor ADIZ-uri din întreaga lume, această zonă de identificare a apărării aeriene nu este definită în niciun tratat internațional și nu este reglementată de niciun organism internațional: este în mare parte peste spațiul aerian internațional (spațiul aerian teritorial începe doar la 12 mile de coastă), o intruziune într-un ADIZ nu reprezintă o încălcare a spațiului aerian suveran. ADIZ-urile se extind mult dincolo de teritoriul unei țări, de obicei în vecinătatea zonelor contestate, pentru a oferi țării mai mult timp să răspundă unor aeronave ostile.

 

Incursiunile avioanelor chineze în strâmtoarea Taiwan, un avertisment pentru SUA, susține Beijingul

 

Tot săptămâna trecută, China a susţinut că incursiunile avioanelor sale în strâmtoarea Taiwan reprezintă un avertisment pentru SUA.

Incursiunea recentă a unor avioane militare chineze în strâmtoarea Taiwan constituie un "avertisment solemn" la adresa SUA şi a "separatiştilor taiwanezi", a avertizat miercuri Beijingul, insula constituind un dosar ultrasensibil între China şi administraţia Joe Biden.

Washingtonul a asigurat Taipei că sprijinul SUA pentru Taiwan rămâne "solid ca o stâncă" şi cere Beijingului "să-şi înceteze presiunile militare, diplomatice şi economice" asupra insulei.

"Aceste exerciţii militare în strâmtoarea Taiwan urmăresc să ne apere cu fermitate suveranitatea", a reacţionat miercuri Zhu Fenglian, purtătoarea de cuvânt a Biroului pentru afaceri taiwaneze, organism al guvernului chinez. "Este un avertisment solemn dat puterilor străine, cu scopul ca ele să-şi înceteze ingerinţele, dar şi forţelor separatiste taiwaneze, pentru ca acestea să pună capăt provocărilor lor",a spus ea.

 

Avioanele chineze au efectuat în 2020 un număr record de incursiuni în zona de apărare a Taiwanului

 

Avioanele militare chineze au efectuat anul trecut 380 de incursiuni în zona de identificare aeriană a apărării a Taiwanului, un nivel record, a anunţat un reprezentant al Ministerului apărării taiwanez, la începutul acestui an.

Taiwanul, ce se bucură de un sistem democratic, dar trăieşte sub ameninţarea constantă a Chinei, care consideră insula drept parte a teritoriului său.

,,Cele 380 de incursiuni în sud-vestul de ADIZ în 2020 au fost mult mai frecvente decât în trecut. Acest lucru constituie o ameninţare pentru securitatea regională şi naţională'', a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării taiwanez, Shih Shun-wen.

Avioanele chineze au vizat această zonă ''pentru a testa răspunsul militar, pentru a exercita o presiune asupra apărării noastre aeriene şi pentru a reduce spaţiul aerian necesar activităţilor noastre'', a adăugat el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel