Forţele Aeriene Chineze se inspiră într-un mod greşit de la aviaţia rusă: Un avion de vânătoare J-16 a făcut manevre aeriene periculoase lângă un avion RC-135 al U.S. Air Force

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Pilotul unui avion de vânătoare chinez J-16 a făcut o manevră agresivă în timpul interceptării unui RC-135 al U.S. Air Force, la data 26 mai 2023.
Pilotul unui avion de vânătoare chinez J-16 a făcut o manevră agresivă în timpul interceptării unui RC-135 al U.S. Air Force, la data 26 mai 2023.

O înregistrare video realizată din cabina de pilotaj a unui avion de recunoaștere RC-135 al U.S. Air Force a devenit rapid virală pe internet. Înregistrarea video a surprins momentul în care unui avion de vânătoare J-16 al Forţelor Aeriene Chineze efectuează mai multe manevre, într-un mod provocator şi neprofesionist, în apropierea aeronavei RC-135. Incidentul a avut loc săptămâna trecută, în timp ce aeronava americană RC-135 zbura deasupra Mării Chinei de Sud.

 

 

Imaginile încep cu avionul de vânătoare Shenyang J-16 care zboară la o distanță sigură, dar la aceeași altitudine cu avionul american. În acest moment, totul pare că decurge în siguranță - o simplă interceptare aeriană. La un moment dat, însă, pilotul avionului J-16 începe să execute brusc o manevră aeriană - un viraj brus la stânga prin fata aeronavei americane. Manevra are loc la o distanță foarte mică de botul avionului RC-135.

Se poată observa că această manevră provoacă turbulențe, iar zdruncinarea avionului american poate fi văzută foarte clar în video. Această manevră este urmată de o plecare rapidă a avionului J-16 în partea stângă a RC-135 și se pierde în zare. Se pare că aceasta a fost ultima manevră de interceptare a avionului american.

O astfel de manevră periculoasă este cunoscută în cercurile de piloți sub numele de 'cut the nose'. Nu este prima dată cât au loc astfel de incidente aeriene. Piloții ruși au, de asemenea, obiceiul de a practica astfel de interceptări periculoase, ale căror manevre nu garantează cu adevărat siguranța nici a echipajelor, nici a aeronavelor.

Pentagonul a confirmat autenticitatea înregistrării video, descriind interceptarea ca fiind periculoasă. Departamentul american al Apărării a anunțat că avionul lor RC-135 zbura în spațiul aerian internațional.

Astfel de "incidente" nu se întâmplă pentru prima dată. Poate cel mai periculos a fost în decembrie anul trecut. Atunci, un avion de vânătoare chinez a interceptat, trecând la mai puțin de 3 metri de un avion american.

Un alt incident a avut loc la începutul acestui an. Un J-11 și un avion american P-8 Poseidon au trecut la 150 de metri distanță unul de celălalt. Apoi a urmat o altă manevră periculoasă, după ce avionul de vânătoare chinez a apărut agresiv din aripa stângă a aeronavei americane. O parte a schimbul de mesaje dintre piloții chinezi și americani au fost făcute publice la scurt timp, pilotul chinez spunând: "Nu vă mai apropiați sau veți purta întreaga responsabilitate".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel