Forțele Terestre din Bulgaria așteaptă noi proiecte de modernizare

S.I. Catalin |
Data publicării:

În afară de proiectul de achiziție pentru un nou vehicul de luptă pentru infanterie, Bulgaria urmează să modernizeze toate trupele Forțelor Terestre în cadrul a 12 proiecte care se află în curs de dezvoltare. Acest lucru a fost declarat ieri de către comandantul Forțelor Terestre din Bulgaria, generalul-maior Mihail Popov, potrivit Bulgaria Military.

Conform declaraţiilor sale, aceste proiecte ţin de: furnizarea de dispozitive de vizionare pe timp de noapte pentru militari; furnizarea de utilități și logistică, furnizarea de UAV-uri, precum și a radarelor pentru trupele de apărare și de apărare anti-rachetă etc.

Comandantul Forțelor Terestre din Bulgaria a adăugat, de asemenea, că s-au luat măsuri ca echipamentul din dotare al soldaţilor să fie mai bun.

Este de așteptat ca aceste programe să fie puse în aplicare în următorii 5-7 ani, în cadrul "Planului național de creștere a cheltuielilor de apărare la 2% din produsul intern brut al Republicii Bulgaria până în 2024".

Cu privire la proiectul care atrage cea mai mare atenție, și anume achiziționarea unui nou vehicul blindat pentru Forțelor Terestre, generalul-maior Mihail Popov a raportat că propunerile vor putea fi trimise până la sfârșitul acestei luni. Întregul proces, care implică depunerea ofertelor, evaluarea acestora și semnarea unui contract, se așteaptă să fie finalizat până în mai 2019.

Comandantul Forțelor Terestre a remarcat şi faptul că problemele din armata bulgară sunt în principal legate de întreținerea echipamentului disponibil și lipsa personalului militar. El și-a exprimat încrederea că măsurile luate de Ministerul Apărării din Bulgaria pentru ocuparea posturilor vacante și creșterea salariilor militarilor vor duce la sfârșitul acestei tendințe de deficit de personal.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel