Forțele regimului lui Bashar al-Assad au încălcat de 15 ori recentul acord

Eduard Pascu / 09 Martie 2020 / 09:58

Forțele regimului lui Bashar al-Assad din Siria au încălcat cel mai recent acord de încetare a focului dintre Turcia și Rusia la 10 minute de la punerea în aplicare a acestuia, transmite agenția Anadolu.

Corespondenții agenției Anadolu au anunțat că încă din prima zi de la intrarea în vigoare a acordului, forțele regimului sirian au încălcat acordul de 15 ori.

Încălcările au continuat și sâmbătă și duminică, când s-a deschis foc de hărțuire cu o mitralieră asupra unui convoi militar turc care transporta provizii, mai spun surse citate.

Ulterior, într-o altă zonă elementele regimului au tras și trei obuze de mortier lângă o altă unitate. Peste noapte artileria regimului a lansat timp de o oră mai multe obuze asupra unor sate din provincia Idlib din Siria.

Ieri, forțele regimului au fost hotărâte să înainteze în punctele din satul Kafr Nabl, o zonă tampon la sud de Idlib, cu două tancuri, două transportoare de personal blindate și numeroase convoaie.

Turcia a lansat Operațiunea Spring Shield pe 1 martie, după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși la sfârșitul lunii februarie într-un atac aerian al regimului Assad. În cadrul unei înțelegeri din 2018 cu Rusia, trupele turce au fost în Idlib pentru a îi proteja pe civili de atacurile regimului și a aliaților săi.

Joi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin au convenit la Moscova un nou acord de încetare a focului în Idlib.

Vezi și: Assad, după un deceniu de lupte, la un pas să câștige războiul civil. Dar ce se va întâmpla apoi cu Siria?

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy