Forțele regimului lui Bashar al-Assad au încălcat de 15 ori recentul acord

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele regimului lui Bashar al-Assad din Siria au încălcat cel mai recent acord de încetare a focului dintre Turcia și Rusia la 10 minute de la punerea în aplicare a acestuia, transmite agenția Anadolu.

Corespondenții agenției Anadolu au anunțat că încă din prima zi de la intrarea în vigoare a acordului, forțele regimului sirian au încălcat acordul de 15 ori.

Încălcările au continuat și sâmbătă și duminică, când s-a deschis foc de hărțuire cu o mitralieră asupra unui convoi militar turc care transporta provizii, mai spun surse citate.

Ulterior, într-o altă zonă elementele regimului au tras și trei obuze de mortier lângă o altă unitate. Peste noapte artileria regimului a lansat timp de o oră mai multe obuze asupra unor sate din provincia Idlib din Siria.

Ieri, forțele regimului au fost hotărâte să înainteze în punctele din satul Kafr Nabl, o zonă tampon la sud de Idlib, cu două tancuri, două transportoare de personal blindate și numeroase convoaie.

Turcia a lansat Operațiunea Spring Shield pe 1 martie, după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși la sfârșitul lunii februarie într-un atac aerian al regimului Assad. În cadrul unei înțelegeri din 2018 cu Rusia, trupele turce au fost în Idlib pentru a îi proteja pe civili de atacurile regimului și a aliaților săi.

Joi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin au convenit la Moscova un nou acord de încetare a focului în Idlib.

Vezi și: Assad, după un deceniu de lupte, la un pas să câștige războiul civil. Dar ce se va întâmpla apoi cu Siria?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel