Forțele Navale din Chile au primit de la Australia două fregate cu rachete ghidate

Eduard Pascu / 23 apr 2020 / 08:57

Australia a transferat oficial două fregate din clasa Adelaide, cu rachete ghidate, către Forțele Navale din Chile, transmite Janes.

Fregatele Royal Australian Navy (RAN), Melbourne (FFG 05) și Newcastle (FFG 06), au fost înmânate formal, pe 15 aprilie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la baza navală HMAS Watson din Sydney.

Navele primite vor înlocui două fregate din clasa Jacob van Heemskerck, care au fost construite în anii 1980 și achiziționate de Chile din Olanda în 2004.

Melbourne și Newcastle au fost construite în Australia între 1985 și 1993 sub licență SUA și retrase din serviciul Royal Australian Navy în 2019. Sunt echipate cu rachete RGM-84J/L Harpoon Block II, SM-2MR Block IIIA și RIM-162B Evolved Sea Sparrow (ESSM), un tun Oto Melara Mk 75 76 mm/62, sistemul de gestionare a luptelor ADACS, torpile Eurotorp MU90 și un sonar Spherion.

Cele două fregate, care au fost redenumite Almirante Latorre (FFG 14) și Capitan Prat (FFG 11), sunt supuse unei recondiționări de bază la șantierul naval Garden Island, din Sydney. Sistemul Phalanx Close-In Weapon System (CIWS) va fi eliminat în Australia, iar sistemul Thales CIWS împreună cu celelalte echipamente standard, vor fi puse din nou în funcțiune după sosirea navelor în Chile.

Instruirea echipajelor este în curs de desfășurare la Baza Navală Kuttabul a Royal Australian Navy și va continua până în mai. Cu toate acestea, din cauza pandemiei de Covid-19, data transferului final al navelor în Valparaiso nu a fost încă precizată.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy