Forțele australiene și americane au testat drone pentru sprijin medical

Eduard Pascu / 24 oct 2019 / 09:56

Forțele armate australiene și americane au testat un sistem de livrare aeriană, autonom, capabil să distribuie consumabile medicale unităților aflate pe linia 1 a frontului, transmite Jane.

US Marine Corps (USMC) și Australian Defense Force (ADF) s-au bazat pe Zipline's Drone Delivery Service în timpul unei serii de patru exerciții care au avut loc în Australiaîn perioada 30 iulie - 5 septembrie.

În cadrul exercițiilor „Bundey I”, „Bundey II”, „Crocodile Response” și „Koolendong” s-au folosit vehicule aeriene fără pilot cu aripa fixă (UAV), lansate de pe lansatoare cu șină, pentru a efectua livrări medicale unităților aflate în linia 1 a frontului, inclusiv sânge proaspăt (FWB) și apă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Zipline, obiectivul exercițiului a fost să demostreze cum o „rețea logistică de drone de livrare autonomă ar putea ajuta la transportarea medicamentelor de urgență în zone critice, precum și în cazuri umanitare și de dezastre”.

Zipline's Drone Delivery Service a fost dezvoltat în colaborare cu US Defense Innovation Unit (DIU) și Naval Medical Research Center Naval Advanced Advanced Development Medical (NMRC-NAMD). Compania a declarat că s-au efectuat livrări la distanțe de 127 km la viteze de până la 100 km/h.

De-a lungul celor patru exerciții, „Compania a efectuat peste 400 de livrări, care au inclus transport de plasmă către plutoanele dislocate înainte simulând un număr mare de victime; răspunsuri simultane la cererile de livrare de urgență în trei locații diferite; în mai puțin de trei ore", se arată într-un comunicat.

"Ministerul Apărării din SUA a vrut să știe dacă am putea să ne desfășurăm rapid, să ne integrăm cu forțele terestre, să colaborăm cu aeronave militare în timp real, să funcționăm într-o serie de condiții și să demonstrăm capacitatea de sprijin cu victime multiple", a declarat un purtător de cuvânt al companiei. "Pe parcursul activității noastre ne-am desfășurat rapid, ne-am integrat cu forțele, am navigat cu sprijinul forțelor aeriene, indiferent de condițiile meteo chiar și cu vizibilitate zero și sprijinit plutoanele de soldați care au simulat victime multiple în mai multe ocazii", se mai arată în comunicat.

Vezi și: US Air Force a primit primul vehicul echipat cu armă laser împotriva dronelor

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy