Forțele Aeriene Ucrainene desfășoară un exercițiu tactic de zbor cu două brigăzi de aviație

Orjanu Gheorghe / 03 sep 2020 / 19:48

În cursul acestei săptămâni, în zona de responsabilitate a Comandamentului Aerian Centru – Vasilkov, două brigăzi de aviație tactică au desfășurat un exercițiu de luptă combinat, aviație de vânătoare – aviație de bombardament.

Conform scenariului, în prima etapă a exercițiului aeronavele ucrainene au decolat de urgență de pe aerodromurile de bază, în urma unui atac prin surprindere executat de inamicul convențional.

În ultima etapă, aviația ucraineană a simulat un contraatac asupra adversarului, executat cu bombardiere operativ-tactice, sub acoperirea aeronavelor de vânătoare.

Din punct de vedere practic, activitățile au fost executate de o escadrilă de avioane de vânătoare și de una de bombardament. Pe parcursul pregătirii, piloții au efectuat aterizări și pe o secțiune de drum rutier.

Comentariul autorului: Activitatea a fost executată de Brigada 39 Aviație Tactică (vânătoare) – Ozerne subordonată Comandamentului Aerian Centru – Vasilkov și de Brigada 7 Aviație Tactică (bombardament și recunoaștere) – Starokonstantinov subordonată direct Comandamentului Forțelor Aeriene. Brigăzile sunt înzestrate cu avioane tip Su-27 (vânătoare), respectiv tipurile Su-24 (bombardiere operativ-tactice) și Su-24MR (recunoaștere). Cele două mari unități sunt dislocate în zona centrală a Ucrainei, iar aerodromurile pe care sunt staționate avioanele pot fi lovite direct de pe teritoriul Rusiei, cu rachete de tip Iskander-M, sau din Marea Neagră, cu rachete tip Kalibr lansate de pe navele de luptă sau submarine.

Amintim că, la un exercițiu aerian similar desfășurat în urmă cu o săptămână, un avion Su-27, care a aterizat pe o autostradă din vestul țării, a fost la un pas de o tragedie.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy