Forțele Aeriene Ucrainene desfășoară un exercițiu tactic de zbor cu două brigăzi de aviație

Orjanu Gheorghe |
Data publicării:

În cursul acestei săptămâni, în zona de responsabilitate a Comandamentului Aerian Centru – Vasilkov, două brigăzi de aviație tactică au desfășurat un exercițiu de luptă combinat, aviație de vânătoare – aviație de bombardament.

Conform scenariului, în prima etapă a exercițiului aeronavele ucrainene au decolat de urgență de pe aerodromurile de bază, în urma unui atac prin surprindere executat de inamicul convențional.

În ultima etapă, aviația ucraineană a simulat un contraatac asupra adversarului, executat cu bombardiere operativ-tactice, sub acoperirea aeronavelor de vânătoare.

Din punct de vedere practic, activitățile au fost executate de o escadrilă de avioane de vânătoare și de una de bombardament. Pe parcursul pregătirii, piloții au efectuat aterizări și pe o secțiune de drum rutier.

Comentariul autorului: Activitatea a fost executată de Brigada 39 Aviație Tactică (vânătoare) – Ozerne subordonată Comandamentului Aerian Centru – Vasilkov și de Brigada 7 Aviație Tactică (bombardament și recunoaștere) – Starokonstantinov subordonată direct Comandamentului Forțelor Aeriene. Brigăzile sunt înzestrate cu avioane tip Su-27 (vânătoare), respectiv tipurile Su-24 (bombardiere operativ-tactice) și Su-24MR (recunoaștere). Cele două mari unități sunt dislocate în zona centrală a Ucrainei, iar aerodromurile pe care sunt staționate avioanele pot fi lovite direct de pe teritoriul Rusiei, cu rachete de tip Iskander-M, sau din Marea Neagră, cu rachete tip Kalibr lansate de pe navele de luptă sau submarine.

Amintim că, la un exercițiu aerian similar desfășurat în urmă cu o săptămână, un avion Su-27, care a aterizat pe o autostradă din vestul țării, a fost la un pas de o tragedie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel