Forțele Aeriene Române își intensifică antrenamentele

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Azi şi mâine (joi), de la ora 10:00, Forțele Aeriene Române continuă intens antrenamentele programate de Ministerul Apărării Naţionale cu toate aeronavele militare care vor participa la ceremonia organizată de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

În Capitală, aceasta va avea loc sâmbătă, de la ora 10:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, se arată într-un comunicat al ministerului.

În timpul ceremoniei, vor survola 25 de aeronave militare de tip F16 Fighting Falcon, MIG 21 LanceR, IAR 99 Şoim şi IAR 99 Standard, avioane de tip C-27 J Spartan şi IAR-330 Puma, aparţinând Forţelor Aeriene Române, dar şi aparate ale Ministerului de Interne, Serviciului Român de Informaţii, Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, precum şi din cadrul Forţelor Aeriene Italiene, informează Rador.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor. În aceeaşi lună, în urmă cu 109 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel