Forțele Aeriene Române, exercițiu de apărare în Ungaria și Slovacia

Tudor Curtifan / 05 iun 2018 / 11:19
avion
avion

Peste 100 de militari ai Forţelor Aeriene Române participă, între 4 şi 15 iunie, la exerciţiul multinaţional de apărare aeriană cu baza la sol TOBRUQ LEGACY 18, care se desfăşoară în Ungaria şi Slovacia, a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN). 

Militarii români vor fi prezenţi cu un sistem de rachete sol-aer HAWK şi aeronave IAR-99 Şoim şi MiG-21 Lancer. 

Scopul exerciţiului, la care iau parte 19 ţări membre ale NATO, este antrenarea forţelor în planificarea, organizarea şi executarea unor operaţii de apărare aeriană într-un mediu multinaţional complex, precum şi testarea gradului de interoperabilitate în conformitate cu standardele şi procedurile specifice. 

"Noutatea absolută pentru Forţele Aeriene Române este dislocarea unei subunităţi de rachete sol-aer în afara teritoriului naţional, cu personal şi tehnică, folosind aproape toate posibilităţile de deplasare - atât pe cale rutieră, pe cale feroviară, dar şi pe cale aeriană". 

Participarea la exerciţiu este dedicată împlinirii a 45 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer "Nicolae Dăscălescu". 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy