Forțele Aeriene Române, exercițiu de apărare în Ungaria și Slovacia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
avion
avion

Peste 100 de militari ai Forţelor Aeriene Române participă, între 4 şi 15 iunie, la exerciţiul multinaţional de apărare aeriană cu baza la sol TOBRUQ LEGACY 18, care se desfăşoară în Ungaria şi Slovacia, a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN). 

Militarii români vor fi prezenţi cu un sistem de rachete sol-aer HAWK şi aeronave IAR-99 Şoim şi MiG-21 Lancer. 

Scopul exerciţiului, la care iau parte 19 ţări membre ale NATO, este antrenarea forţelor în planificarea, organizarea şi executarea unor operaţii de apărare aeriană într-un mediu multinaţional complex, precum şi testarea gradului de interoperabilitate în conformitate cu standardele şi procedurile specifice. 

"Noutatea absolută pentru Forţele Aeriene Române este dislocarea unei subunităţi de rachete sol-aer în afara teritoriului naţional, cu personal şi tehnică, folosind aproape toate posibilităţile de deplasare - atât pe cale rutieră, pe cale feroviară, dar şi pe cale aeriană". 

Participarea la exerciţiu este dedicată împlinirii a 45 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer "Nicolae Dăscălescu". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel