Forțele Aeriene din Spania au primit primul elicopter NH-90

Eduard Pascu / 15 oct 2020 / 17:13

NHIndustries și companiile partenere (Airbus Helicopters, Leonardo și Fokker) au livrat primul elicopter NH-90 către Forțele Aeriene Spaniole. Acesta le va spori capacitatea de căutare și salvare (SAR)  dar și cele de luptă, căutare și salvare (CSAR).

Forțele aeriene spaniole (SAR) vor primi 12 elicoptere NH-90 destinate să înlocuiască flota îmbătrânită de elicoptere AS332 Super Puma. Baza elicopterelor NH-90 va fi la Cuatro Vientos, lângă Madrid.

Spania a comandat în total 45 de elicoptere NH-90 în versiunea de transport tactic, care să acopere necesarul celor trei forțe armate. Deja 13 elicoptere au fost livrate către Forța Aeriană Spaniolă a Armatei (FAMET) pentru Batalionul Manevra III din Agoncillo.

Generalul Javier Salto, comandantul Forțelor Aeriene a subliniat: „Pentru Forțele Aeriene Spaniole, NH-90 oferă un activ esențial capabil să îndeplinească o gamă largă de misiuni, inclusiv transportul tactic al trupelor și sprijin logistic în misiunile de menținere a păcii sau de reconstrucție și, bineînțeles, principalele misiuni de căutare și salvare în condiții ostile, care este una dintre cele mai exigente și complexe misiuni pentru unitățile de elicoptere”, transmite defense-aerospace.

„NH-90 este deosebit de potrivit pentru a funcționa în zone cu temperaturi ridicate și se va dovedi a fi un atu real pentru misiunile critice efectuate de Forțele Aeriene Spaniole”, a declarat Nathalie Tarnaud-Laude, șefa programului NH-90 la Airbus Helicopters și președinte al NHIndustries.

NH-90 va oferi tuturor celor trei forțe armate spaniole un aparat versatil și modern, care oferă capabilități militare de neegalat. Varianta spaniolă a NH-90 include motoare General Electric CT7 8F5 de nouă generație, un sistem de comunicații personalizat și un sistem sofisticat de război electronic dezvoltat de Indra și va fi susținut de simulatoare de zbor complete, echipamente de întreținere automată (SAMe), și sistemul automat de planificare a misiunii (AMPS) dezvoltat de asemenea de Indra.

Fabrica Airbus din Spania este cea care fabrică fuselajul și integrează software-ul de avionică.

Citește și: Spania: Contract pentru achiziţia a 1.000 de transportoare blindate de luptă de tip Piranha V

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy