Forțele Aeriene chineze au primit în dotare noile drone WZ-8

Eduard Pascu |
Data publicării:

Recenta dronă intrată în dotarea armatei chineze, WZ-8 de mare viteză și de mare altitudine, a fost repartizată unei Baze Aeriene din Luhe-Ma în apropiere de Nanjing, capitala provinciei Jiangsu din estul Chinei, transmite Jane.

Imaginile, care au fost publicate de mass-media chineză de stat în timpul repetițiilor pentru parada din 1 octombrie de la Beijing, pentru a marca 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, au arătat două UAV-uri în formă triunghiulară, purtând numerele de serie 21311 și 21312.

Numerele de serie din cinci cifre în formatul 21x1x indică faptul că platformele, inclusiv unele bombardiere strategice H-6M, sunt operate de Divizia a 10-a Regimentul 30 Bombardiere din cadrul Comandamentului de Est, care se "confruntă" cu Taiwan și Japonia.

Cu toate acestea, pentru parada de 1 octombrie, numerele de serie ale acestor două UAV-uri WZ-8 au fost fie eliminate, fie cel puțin acoperite.

WZ-8, care a fost prezentat pe platforma unor camioane, este alimentat de două motoare, iar absența unor prize de aer indică faptul că motorul nu are nevoie de aer pentru combustie. Dispozitive de prindere aflate pe partea de sus a fuselajului arată că este proiectat să fie transportat de o aeronavă gazdă, cel mai probabil un avion H-6, și este echipat cu un tren de aterizare convențional.

Avionul H-6N are o secțiune modificată sub fuselaj și au existat unele speculații că acestea au fost făcute pentru a transporta o rachetă balistică, dar și pentru transportul WZ-8, deși nu a apărut nicio confirmare a acestui lucru.

Vezi și: Japonia cumpără nouă avioane E-2D Advanced Hawkeye

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel