Serbia a dezvoltat un nou tip de mină antitanc

Eduard Pascu |
Data publicării:

Institutul Tehnic Militar (MTI), parte a Ministerului Apărării din Serbiei (MD), a confirmat că dezvoltă o versiune modernizată a minei antitanc TMRP-6 (ATM), cunoscută sub numele de TMRP-6E.

ATM-urile folosesc în mod obișnuit o încărcătură cu efect exploziv (HE) pentru a dezactiva un vehicul de luptă blindat (AFV), dar TMRP-6 utilizează o capcană de tip penetrator exploziv (EFP) despre care se spune că ar fi capabil să pătrundă într-un blindaj din oțel cuprins între 40 mm și 80 mm.

ATM-ul original TMRP-6 a avut un declanșarea mecanică, dar TMRP-6E are declanșarea electronică pe partea de sus a minei, iar carcasa este din plastic, deci este mai dificil de detectat.

Conform MTI, dispozitivul electronic permite identificarea corectă a țintei utilizând senzori magnetici și de vibrații, iar setările minelor sunt controlate prin intermediul comunicațiilor criptate cu un dispozitiv extern.

Potrivit lui Sasa Savic, care lucrează în domeniul armamentului și al vehiculelor MTI, "TMRP-6E urmează să fie omologat în următoarele 12 luni".

Avantajele față de versiunea anterioară includ "posibilitatea de cartografiere prin satelit a câmpurilor minate, eficiența maximă asupra scopului, algoritmul avansat împotriva sistemelor magnetice de acționare a minelor și diagnosticarea completă a stării dispozitivului", a adăugat MTI.

Vezi și: Aleksandar Vucic: Pristina urmăreşte să preia controlul asupra nordului Kosovo şi să-i expulzeze pe sârbi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel