Forțele Aeriene ale SUA au efectuat primul transport al unui F-35 Lightning II, prin intermediul unui C17 Globemaster

Eduard Pascu |
Data publicării:

Primul avion F-35 Lightning II a fost livrat către Baza Aeiriană din Utah cu sprijinul unui avion cargo C-17 Globemaster. A fost pentru prima dată când unui F-35 îi sunt demontate aripile pentru a fi transportat. Acest aparat va îndeplini la Baza din Utah rolul de avion de instrucție pentru piloți.

Potrivit unei declarații a Comandamentului Forțelor Aeriene, un avion de luptă F-35 Lightning II, a fost livrat pe calea aerului într-un C-17 Globemaster de către escadrila 96th Logistics Readinessness la Baza Aeriană din Utah.

"Proiectul de patru ani de 200.000 de dolari a culminat cu transportul aeronavei către AFB, Utah. Acesta va deveni primul avion F-35 al Forțelor Aeriene, care va fi destinat instrucției la Baza Aeriană ", este menționat în comunicatul de presă.

Familia F-35 Lightning II este compusă din trei variante de aeronave. Varianta F-35A a Forțelor Aeriene va completa flota de avioane F-22A și se așteaptă să înlocuiască capabilitățile de atac aer-sol ale modelelor F-16 și A-10. Varianta F-35B destinată Corpului Marinei va înlocui avioanele F / A-18 și AV-8B. Varianta F-35C a Marinei va completa avionul F / A-18E / F.

F-35 este proiectat pentru a oferi pilotului o conștientizare situațională de neegalat, identificarea rapidă a țintelor și lovituri de precizie în toate condițiile meteorologice. Integrarea sistemelor de misiune și caracteristicile deosebite de vizibilitate sunt concepute pentru a spori performanța pilotului.

Vezi și: Două avioane F-35 ale Regatului Unit au încheiat cu succes primele misiuni deasupra Siriei și Irakului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel