Forțele Aeriene ale SUA au efectuat primul transport al unui F-35 Lightning II, prin intermediul unui C17 Globemaster

Eduard Pascu / 26 iun 2019 / 16:43

Primul avion F-35 Lightning II a fost livrat către Baza Aeiriană din Utah cu sprijinul unui avion cargo C-17 Globemaster. A fost pentru prima dată când unui F-35 îi sunt demontate aripile pentru a fi transportat. Acest aparat va îndeplini la Baza din Utah rolul de avion de instrucție pentru piloți.

Potrivit unei declarații a Comandamentului Forțelor Aeriene, un avion de luptă F-35 Lightning II, a fost livrat pe calea aerului într-un C-17 Globemaster de către escadrila 96th Logistics Readinessness la Baza Aeriană din Utah.

"Proiectul de patru ani de 200.000 de dolari a culminat cu transportul aeronavei către AFB, Utah. Acesta va deveni primul avion F-35 al Forțelor Aeriene, care va fi destinat instrucției la Baza Aeriană ", este menționat în comunicatul de presă.

Familia F-35 Lightning II este compusă din trei variante de aeronave. Varianta F-35A a Forțelor Aeriene va completa flota de avioane F-22A și se așteaptă să înlocuiască capabilitățile de atac aer-sol ale modelelor F-16 și A-10. Varianta F-35B destinată Corpului Marinei va înlocui avioanele F / A-18 și AV-8B. Varianta F-35C a Marinei va completa avionul F / A-18E / F.

F-35 este proiectat pentru a oferi pilotului o conștientizare situațională de neegalat, identificarea rapidă a țintelor și lovituri de precizie în toate condițiile meteorologice. Integrarea sistemelor de misiune și caracteristicile deosebite de vizibilitate sunt concepute pentru a spori performanța pilotului.

Vezi și: Două avioane F-35 ale Regatului Unit au încheiat cu succes primele misiuni deasupra Siriei și Irakului

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy