Forțele Aeriene Afgane vor avea o flotă de 60 de elicoptere Cayuse Warrior MD 530F

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania americană MD Helicopters a anunțat că a acordat un sprijin în valoare de 50 de milioane de dolari pentru întreținerea flotei de elicoptere a Forțelor Aeriene Afgane, transmite defenceblog.

MD Helicopters (MDHI) a oferit servicii complete de suport logistic pentru Forțele Aeriene Afgane (AAF) de la prima aeronavă de instruire MD 530F care a ajuns în Afganistan în 2011.

Extensia actuală a contractului prevede întreținerea continuă, servicii de asistență, inclusiv sprijin pentru piese de schimb, pentru toate elicopterele model Cayuse Warrior MD 530F operate de AAF. Începând cu 1 septembrie 2019, perioada de execuție a noului contract, cu toate opțiunile, se încheie la 31 mai 2020.

AAF a început să folosească MD 530F ca aeronavă primară de formare cu aripi rotative în 2011. În 2014, MDHI a fost contractat pentru înarma aeronava oferind capacități extinse pentru escortă armată, cercetare și operațiuni aeriene apropiate. Nouă luni mai târziu, MDHI a livrat primul elicopter dintr-o flotă de 60 de aparate de atac Cayuse Warrior MD 530F.

În prezent, MDHI sprijină toate elicopterele MD 530F Cayuse Warrior pentru a fi gata de misiune în Afganistan. Ultimele 5 aparate din lotul de 30 de elicoptere, contractat în 2017, sunt prevăzute pentru livrare la timp la sfârșitul acestui an.

 

Vezi și: Elicopterele Apache AH-64 și-au dovedit forța distructivă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel