Elicopterele Apache AH-64 și-au dovedit forța distructivă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul exercițiului Combinat Resolve XII din Germania, elicopterele Apache AH-64 și-au dovedit forța distructivă, transmite defenceblog

Un elicopter de atac, Apache al armatei americane AH-64 este unul dintre cele mai periculoase elicoptere care s-au fabricat vreodată.

Apache este capabil să scoată din luptă 16 tancuri inamice sau alte vehicule blindate. Proiectat pentru a intra rapid în luptă AH-64 Apache poate distruge cu ajutorul mitralierei M230, calibru 30 mm rachetele trase asupra sa.

În timpul exercițiului multinațional semestrial, Combinat Resolve XII din Germania cele opt elicoptere Apache AH-64 care au participat au confirmat capacitatea de a întoarce soarta luptei într-un moment critic.

„Suntem capabili să coborâm la nivelul pomilor, să identificăm ținte aflate departe, până la opt kilometri, și să ne angajăm în luptă  înainte ca acestea să poată afecta liniile noastre de la sol”, explică capt. Eric Moore, comandantul unui elicopter Apache al US Army.

 

Zbor razant cu vârful copacilor

 

Abilitatea de zbura la înălțime mică le permite, de asemenea, elicopterelor Apache să sprijine în mod eficient trupele terestre. „Pentru aviația de atac jucăm un rol esențial în ceea ce privește puterea de foc în luptă”, a spus Moore.

Fiecare dintre cele opt elicoptere Apache este capabil să lanseze 16 rachete, oferindu-i capacitatea de a scoate 16 tancuri, în cazul în care fiecare ar fi lovit de o rachetă.

„Toată lumea e încântată să vadă elicopterele Apache zburând atât de aproape. Într-adevăr ele cresc moralul soldaților”, a adăugat Moore.

Vezi și: US Army cumpără noul model de elicopter Apache AH-64E

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel