Flota rusă din Marea Neagră începe exerciții majore, pe fondul manevrelor “Rapid Trident-2021” desfășurate în Ucraina

Ionel Copcea |
Data publicării:
Flota rusă a Mării Negre, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Flota rusă a Mării Negre, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 20.09.2021, aproximativ 20 de nave de luptă și auxiliare au ieșit pe mare din punctele de dislocare permanentă din Sevastopol și Novorossiysk pentru desfășurarea de exerciții cu lansări de rachete și trageri de artilerie.

“La activitățile de pregătire pentru luptă participă nave purtătoare de rachete și de luptă antisubmarin, dragoare, submarine, nave auxiliare și de salvare, precum și avioane și elicoptere”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Exercițiul FRMN se desfășoară pe fondul manevrelor ucraineano-americane Rapid Trident-2021, care au început în Ucraina pe 20 septembrie și vor dura până pe 01 octombrie. După cum au anunțat reprezentanții Forțelor Terestre ale Ucrainei, la exercițiu participă aproximativ 6.000 de militari din 15 state partenere. Pe parcursul acestuia, sunt planificate trageri de luptă ale unui batalion multinațional. De asemenea, vor fi executate desantări comune ale parașutiștilor americani și ucraineni din avioane C-130 ale Aviației Militare de Transport din SUA.

 

Flota Rusă a Mării Negre începe manevre militare pe fondul exercițiilor din Ucraina

 

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții FRMN, în poligoane maritime de pregătire pentru luptă, echipajele navelor rusești vor executa lansări de rachete și trageri de artilerie, în compunerea unor grupări navale tactice. De asemenea, militarii ruși vor desfășura un complex de exerciții de ducere a luptei navale, de căutare și distrugere a submarinelor adversarului, de descoperire și lovire a unor puncte de comandă din zona de coastă, precum și de respingere a atacurilor aeriene.

La exercițiile Forțelor Navale vor participa și avioane și elicoptere din compunerea Aviației navale și apărării antiaeriene a FRMN.

Controlul vizual asupra acțiunilor participanților va fi efectuat cu întrebuințarea aparatelor de zbor fără pilot.

Anterior, Serviciul de presă al FRMN a informat că, pe 20 septembrie, complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S amplasate în zona Kerci (estul Peninsulei Crimeea) au desfășurat activități de distrugere a rachetelor de croazieră ale adversarului convențional.

Pe timpul activităților, echipajele complexelor Pantsir-S au îndeplinit misiuni de descoperire, escortare și distrugere a rachetelor de croazieră, efectuând lansări electronice de rachete antiaeriene.

Comentariul autorului: Exercițiul anual ucraineano-american Rapid Trident, care are deja o tradiție de peste 20 de ani, reprezintă o replică la manevrele Vest-2021 desfășurate în comun de Forțele Armate ale Federației Ruse și Republicii Belarus.

Trebuie menționat faptul că, pe 20 septembrie, Rusia a început și alte exerciții de amploare în Regiunea Mării Negre. Acestea se desfășoară în Crimeea, Caucaz și Regiunea Rostov, cu participarea a peste 10.000 de militari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel