Flota rusă din Marea Baltică a început desfășurarea de exerciții de amploare, în contrapartidă la manevrele NATO “Baltops-2023”

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că, în perioada 05-15.06.2023, în raioane maritime din Marea Baltică și în Regiunea Kaliningrad, se desfășoară un exercițiu operativ, sub conducerea comandantului FRMB, viceamiral Vladimir Vorobyov.

 

,,În cadrul exercițiului, grupările navale tactice ale FRMB au ieșit din punctele de dislocare permanentă și au fost desfășurate în raioanele indicate din Marea Baltică, pentru îndeplinirea de misiuni de pregătire pentru luptă”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, citat de agenția Interfax.

Potrivit informațiilor comunicate de către militarii ruși, la manevre participă aproximativ 40 de nave de luptă și auxiliare, peste 3.500 de militari, 25 de avioane și elicoptere, precum și până la 500 de unități de tehnică militară și specială.

“Pe timpul exercițiului, vor fi îndeplinite misiuni de pază și apărare a căilor de comunicații maritime și a punctelor de dislocare a flotei”, se mai arată în comunicatul de presă.

După cum au anunțat reprezentanții FRMB, scopurile exercițiului constau în creșterea nivelul de pregătire al organelor militare de comandă și conducere ale flotei, perfecționarea deprinderilor echipajelor navelor și îmbunătățirea abilităților personalului trupelor de apărare de coastă.

Înaintea începerii exercițiului operativ, în cadrul FRMB a fost executat un complex de exerciții speciale pentru toate categoriile de asigurare și a fost exersată aducerea forțelor flotei la un nivel superior de pregătire pentru luptă. 

Comentariul autorului: Probabil că exercițiul operativ al FRMB a fost planificat în contrapartidă la manevrele NATO cu numele de cod Baltops-2023, care au început în Marea Baltică, cu participarea a 50 de nave, peste 45 de avioane și aproximativ 6.000 de militari.

Cu o zi înainte, reprezentanții ruși au anunțat declanșarea unor exerciții navale de amploare și în zona Extremului Orient. Astfel, în cadrul Flotei ruse din Oceanul Pacific a început executarea de manevre la care participă peste 11.000 de militari, 60 de nave de luptă și auxiliare, precum și 35 de aparate de zbor din cadrul Aviației navale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel