Flota Federației Ruse din Marea Neagră anunță o masivă simulare militară pe coastele Siriei

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Flota Federației Ruse din Marea Neagră anunță o masivă simulare militară pe coastele Siriei, exact înaintea întâlnirii dintre Trump si Putin.

Conform celei mai recente "Notificări către Aviatori" (NOTAM) primite din partea forțelor navale ruse din Marea Mediteranei, începând cu 11 Iulie, Rusia va efectua exerciții navale pentru o perioadă de mai multe săptămâni.

Este foarte interesantă perioada aleasă de catre Rusia. Exercițiile ei navale încep exact cu cinci zile înainte de summitul Trump-Putin de la Helsinki. La această întâlnire, unul din subiectele principale este tocmai dezastrul situației din Siria. Dorința americană este ca acest conflict, care a costat zeci de mii de vieți si milioane de exilați, să se încheie, fără un preț prea mare, având în vedere că Donald Trump nu vrea sub nici o formă să cheltuiască pentru o intervenție de pacificare.

Pentru SUA obiectivul militar si strategic a fost acela de a distruge prezența ISIS, obiectiv militar practic îndeplinit

Restul problemei nu pare a fi o prioritate pentru preşedintele Trump, atâta timp cât nu îl jenează în planul său mai larg pentru regiune. Pentru SUA cooperarea cu Rusia este crucială atât pentru a pacifica țara cât si pentru a scoate din jocul regional de securitate Iranul, inamic declarat al intereselor americane în zonă .

Locația exactă a exercițiului militar, unde se vor simula trageri cu rachete, este în estul mediteranean, între coasta Siriei si partea sudică a Ciprului

Portul cipriot Tartus va fi folosit de către aproximativ 20 de vase de luptă din cadrul marinei ruse. Spațiul aerian va fi astfel închis pentru orice trafic aerian intre orele 10 AM si 6 PM. Fregatele rusești Amiral Essen, Amiral Grigorrovich, cu baza în Sevastopol, vor iniția trageri de rachete Kalibr (codul de identificare NATO fiind "Sizzler").

Corvetele Buyan Grad Sviyazhsk si Veliky Ustyug, având la bord același sistem Kalibr se află deja la locul simulării


Pentru specialiștii în relațiile dintre SUA si Rusia, aceste exerciții de tragere simulate nu fac decât să complice viitoarele negocieri de la Helsinki, arătând că Rusia nu va ceda nimic din spațiul său de influență obținut in Siria. Rusia nu va oferii președintelui american nici o cale onorabilă de scăpare în ceea ce privește prezența Gărzilor Revoluționare Iraniene în teatrul de război sirian. Singura soluție va fi folosirea NATO, reticentă însă a intra in coșmarul Siria. Jocul iranian poate să înceapă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel