Flota de F-18 a Elveției, verificată după ce s-au identificat fisuri la un avion

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Elvețiene vor verifica întreaga flotă de avioane de luptă Boeing F/A-18 C/D Hornet.

Potrivit Janes, decizia vine după ce la data de 19 februarie, în urma unei inspecții, au fost identificate fisuri la unul dintre avioane.

Verificările au fost anunțate de către Departamentul Federal al Apărării încă din data de 22 februarie. Până la data de 3 martie, toate cele 31 de avioane F-18 Hornet pe care Elveția le deține vor fi verificate amănunțit. Oficialii elvețieni au anunțat că activitatea de verificare a avioanelor nu va afecta capacitățile operaționale ale Forțelor Aeriene.

Totodată, Elveția a ținut să precizeze că au fost deja verificate șapte avioane de luptă F-18, fără să fi fost identificate fisuri în fuselaj.

Elveția intenționează să își înlocuiască avioanele avioanelor F-18 și F-5. „Țara cantoanelor” va avea de ales între F-35, F-18 Super Hornet, Eurofighter Typhoon, Dassault Rafale și Gripen E.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel