Finlanda vrea să înlocuiască toată flota de avioane F/A-18 Hornet

DefenseRomania Team |
Data publicării:

La începutul anului viitor, pe perioada a două luni de zile, Ministerul Apărării din Finlanda va evalua ofertele depuse de producătorii de avioane militare în cadrul programului „HX Challenge” pentru a înlocui toată flota îmbătrânită de avioane F / A-18 Hornet. 

Directorul de programe, din cadrul Ministerului Apărării din Finlanda, Lauri Puranen, a anunțat că testările vor avea loc între ianuarie și februarie 2020 pe aeroportul Satakunta din Pirkkala, în apropiere de orașul Tampere, transmite Jane.

Scopul evenimentului ar fi evaluarea suplimentară a platformelor ofertanților și validarea cererilor de performanță făcute în perioadele de licitare și negociere.

Negocierile cu ofertanții s-au desfășurat din luna ianuarie a acestui an, potrivit lui Puranen, și este de așteptat să fie finalizate luna acesta, după trei runde de discuții cu fiecare ofertant. 

Lansat în 2014, programul HX Challenge implică revizuirea capacității de luptă aeriană a Finlandei prin echiparea cu noi aeronave, dotate cu arme și senzori de ultimă generație pentru a înlocui în totalitate flota actuală de 64 de avioane Boeing F / A-18C / D Hornet.

Pentru banii finlandezilor au depus oferte Lockheed Martin cu F-35A Lightning II Joint Strike Fighter, Consorțiul Alenia Aeronautica, BAE Systems și EADS cu Eurofighter Typhoon, Dassault Aviation cu modelul Dassault Rafale, Boeing cu F / A-18E / F Super Hornet și E / A-18G Growler și Saab cu modelul Gripen E.

Vezi și: Finlanda, oferte pentru înlocuirea celor 64 de avioane F/A-18 Hornet

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel