Finlanda, oferte pentru înlocuirea celor 64 de avioane F/A-18 Hornet

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F/A-18 Hornet
F/A-18 Hornet

Programul Finlandei pentru înlocuirea avioanelor multirol F/A-18 Hornet a avansat în faza următoare.

Astfel, potrivit DefenseNews, cinci producători și-au prezentat propunerile propunerile care includ și date preliminare privind costurile.

Forțele Aeriene Finlandeze plănuiesc înlocuirea aparatelor F/A-18 Hornet între 2025 și 2029. Prețul estimativ al programului este de 11,4 miliarde de euro. În acest cost sunt incluse 64 de aparate multirol pe care Finlanda le va achiziționa, dar și mentenanța avioanelor.

Guvernul de la Helsinki a primit propuneri de la patru state. Este vorba despre Statele Unite ale Americii, Suedia, Franța și Marea Britanie.

Astfel, cei de la Boeing oferă F-18 Super Hornet, Lockheed Martin oferă F-35, din Franța sunt propuse Dassault Rafale, britanicii oferă Eurofighter iar suedezii de la Saab vin cu Gripen în două versiuni: Gripen E sau Gripen F. Saab a plusat și propune producția în Finlanda, inclusiv mentenanța să fie efectuată de industria finlandeză. 

Următoarea etapă pe care o va parcurge Finlanda va fi o analiză a propunerilor primite. Acestă etapă ar trebui să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019, urmând mai apoi o nouă rundă de negocieri. Ulterior, participanții la licitație urmează să trimită ofertele finale Finalndei. Helsinki dorește ca în 2021 acordul privind achiziționarea celor 64 de avioane multirol să ajungă în Parlament.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel