Finlanda mulţumeşte Turciei şi celorlalte 29 de ţări membre pentru ratificarea aderării sale la NATO

Preşedintele finlandez a mulţumit celor 30 de ţări membre ale NATO pentru sprijinul acordat aderării ţării sale, după votul de joi seară din Parlamentul Turciei, transmite vineri AFP.

"Vreau să le mulţumesc tuturor pentru încredere şi sprijin", a spus într-un comunicat de presă şeful statului, Sauli Niinisto. El şi-a exprimat dorinţa intrării "cât mai curând" a Suediei în Alianţa Nord-Atlantică, a cărei candidatură continuă să fie blocată de Turcia.

"Finlanda va fi un aliat puternic şi capabil, dedicat securităţii alianţei", a promis preşedintele Sauli Niinisto.

Turcia a aprobat joi, după zece luni de suspans, aderarea Finlandei la NATO, devenind ultima ţară a Alianţei care a dat undă verde, după cea Ungaria a făcut acelaşi lucru luni.

"Ne vom apăra reciproc", a promis, la rândul ei, premierul finlandez Sanna Marin, care va încerca să câştige un al doilea mandat la alegerile generale de duminică."Finlanda este alături de Suedia acum şi în viitor şi sprijină candidatura lor", a scris ea pe Twitter.

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat ratificarea aderării Finlandei de către Parlamentul Turciei, declarând că aceasta va face "familia NATO mai puternică şi mai sigură".

"Salut votul pentru finalizarea ratificării aderării Finlandei. Acest lucru va face întreaga familie NATO mai puternică şi mai sigură", a scris oficialul norvegian pe Twitter. A

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel