Filipine crește numărul de elicoptere S-70i Black Hawk achiziționate din Polonia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul filipinez a aprobat pentru forțele sale aeriene achiziția mai multor elicoptere S-70i Black Hawk construite din Polonia, pentru înlocuirea flotei îmbătrânite de elicoptere Huey din timpul războiului din Vietnam.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a aprobat achiziția elicopterelor la începutul lunii februarie, iar guvernul a spus că achiziția ”va rezolva deficiența tot mai mare de elicoptere”, transmite Defense News.

Portalul de știri Inquirer.net l-a citat pe secretarul apărării filipinez Delfin Lorenzana spunând că aprobarea este pentru încă 32 de Black Hawk, și astfel flota de elicoptere Black Hawk va ajunge la 48.

Filipine are deja 16 elicoptere S-70i Black Hawk, primele cinci fiind livrate în noiembrie 2020 și ultimul elicopter va fi livrat anul acesta. Elicopterele au fost comandate în baza unui contract de 241, G-to-G, încheiat între guvernul Poloniei și guvernul din Filipine, semnat în 2019.

Elicopterele sunt fabricate de PZL Mielec, o filială a firmei americane Lockheed Martin, care deține și compania Sikorsky, producătorul original al Black Hawk.

Achiziționarea mai multor elicoptere Black Hawk va permite Forțelor Armate din Filipine să retragă flota îmbătrânită de elicoptere Bell UH-1 Huey, care datează din anii 1960 și care în ultima perioadă au fost implicate într-o serie de accidente soldate cu decesul a 12 militari.

Cel mai recent accident a avut loc în ianuarie când un Huey s-a prăbușit în timpul unei misiuni de aprovizionare, ceea ce a dus la consemnarea la sol a întregii flote.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel