Fifor, investiții apărare: Nu am plecat la cumpărături de armament

Florentina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor

Mihai Fifor, ministru Apărării, a vorbit despre întărirea capacității de apărare a României și bugetul de 2% alocat.

"Politica guvernului Dăncilă şi a PSD este una cât se poate de clar anunţată: nu am plecat la cumpărături de armanent, aşa cum s-a încercat să se acrediteze ideea.

România încearcă să reinvestească o foarte mare parte din acest procent destinat înzestrării Armatei Române în industria apărării naţionale. Este un principiu vital pentru noi (...)

România a avut o industrie de apărare foarte bună, specialişti foarte buni. Este nevoie de tehnologizare. Este foarte uşor să mergi pe parteneriate economice cu nişte companii uriaşe (...)

Noi nu am mai investit în industria naţională de apărare. Armata nu a putut să investească în dezvoltare, am rămas în urmă. Nu vom reuşi să acoperim acest decalaj de unii singuri. Dacă tot dăm banii ăştia, hai să atragem parteneri şi să retehnologizăm întreprinderile pe care le avem", a spus Mihai Fifor, la Antena 3.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel