Fifor despre exerciţiile militare ale Rusiei: Sunt acţiuni de provocare

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a apreciat ca fiind 'acţiuni de provocare' unele exerciţii militare desfăşurate în ultima vreme de către Federaţia Rusă.

'Noi am tot discutat despre acţiunile de provocare ale Federaţiei Ruse. Vedem că zilele acestea s-a desfăşurat un exerciţiu militar uriaş. Este, zic eu, modalitatea Federaţiei Ruse de a arăta sau de a-şi dori să arate că reprezintă o forţă, şi că poate reprezenta oricând o ameninţare. Noi spunem că de la ocuparea ilegală a Peninsulei Crimeea, de la anexarea Peninsulei Crimeea, Federaţia Rusă se învecinează practic cu noi, dar desigur lucrul acesta nu ne ridică probleme.

Noi, ca ţară membră a Alianţei Nord - Atlantice, împreună cu Polonia, asigurăm practic un echilibru pe flancul estic al Alianţei. Suntem pregătiţi în orice moment să apărăm partea aceasta a Alianţei Nord - Atlantice. Armata Română îşi îndeplineşte cu maximă vigoare obligaţiile asumate în calitate de membru al NATO', a declarat duminică, la Arad, ministrul Mihai Fifor, fiind întrebat de jurnalişti despre avioanele ruseşti care se apropie tot mai mult de spaţiul aerian românesc din Marea Neagră.

Nu sunt necesare măsuri speciale

Întrebat dacă consideră că ar fi nevoie de măsuri speciale, ministrul a spus că nu este cazul, deoarece România este într-o politică pe care NATO o face la nivelul întregii Alianţe. 'Suntem cu tot ceea ce noi ne-am asumat în zona aceasta la Marea Neagră, o zonă extrem de complexă şi de complicată. Să nu uităm că România este principalul furnizor de securitate şi de stabilitate în această zonă, între Marea Neagră şi Balcanii de Vest', a mai adăugat ministrul Fifor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel