FBI investighează un atac cibernetic asupra Comitetului Național Republican. Rusia susține că nu are niciun amestec

Eduard Pascu |
Data publicării:

FBI şi alte autorităţi federale sunt în contact cu Comitetul Naţional Republican (RNC) american după un atac cibernetic legat de un contractor extern al RNC, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki le-a spus jurnaliştilor care călătoresc împreună cu preşedintele Joe Biden în statul Illinois că liderul american a fost informat miercuri de echipa sa de securitate despre o serie de atacuri de tip ransomware şi eforturile depuse pentru combaterea lor, transmite Agerpres.

Kremlinul a anunţat miercuri că statul rus nu are nicio legătură cu atacul cibernetic care a vizat RNC şi că nu are informaţii detaliate despre acest incident.

RNC a anunţat marţi că o investigaţie a Microsoft a ajuns la concluzia că date ale RNC nu au fost accesate ca urmare a atacului cibernetic care au vizat providerul Synnex Corp.

Dimitri Peskov a spus că au existat "anumite contacte" între Moscova şi Washington pe tema atacurilor cibernetice şi a acuzaţiilor că grupuri infracţionale cu legături cu Rusia au fost uneori implicate.

El a precizat totuşi că cea mai mare parte a lucrurilor publicate pe această temă reprezintă minciuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel