FBI investighează un atac cibernetic asupra Comitetului Național Republican. Rusia susține că nu are niciun amestec

Eduard Pascu / 07 iul 2021 / 21:08

FBI şi alte autorităţi federale sunt în contact cu Comitetul Naţional Republican (RNC) american după un atac cibernetic legat de un contractor extern al RNC, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki le-a spus jurnaliştilor care călătoresc împreună cu preşedintele Joe Biden în statul Illinois că liderul american a fost informat miercuri de echipa sa de securitate despre o serie de atacuri de tip ransomware şi eforturile depuse pentru combaterea lor, transmite Agerpres.

Kremlinul a anunţat miercuri că statul rus nu are nicio legătură cu atacul cibernetic care a vizat RNC şi că nu are informaţii detaliate despre acest incident.

RNC a anunţat marţi că o investigaţie a Microsoft a ajuns la concluzia că date ale RNC nu au fost accesate ca urmare a atacului cibernetic care au vizat providerul Synnex Corp.

Dimitri Peskov a spus că au existat "anumite contacte" între Moscova şi Washington pe tema atacurilor cibernetice şi a acuzaţiilor că grupuri infracţionale cu legături cu Rusia au fost uneori implicate.

El a precizat totuşi că cea mai mare parte a lucrurilor publicate pe această temă reprezintă minciuni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy