Avioane de vânătoare F-35B Lightning II, exerciţiu aerian de bombardare în Marea Filipinelor (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Avioane de vânătoare stealth F-35B Lightning II au desfăşurat în Marea Filipinelor şi în Marea Chinei de Est, în perioada 26 ianuarie – 6 februarie, un exerciţiu aerian de bombardare. Avioanele au decolat de pe nava de asalt USS Wasp, potrivit unui comunicat de presă publicat de Comandamentul american din regiunea Indo-Pacific, a precizat site-ul de ştiri Zero Hedge, citat de Epochtimes.

În timpul exerciţiului, avioanele de luptă din generaţia a 5-a au fost înarmate cu rachete Sidewinder şi muniţii ghidate cu precizie.

,,Am desfăşurat aceste misiuni prin lansarea de pe USS Wasp, şi au inclus lovirea de ţinte simulate cu muniţii ghidate cu precizie montate intern sau extern sau operaţiuni de recuperare prin aterizare verticală – o capabilitate a avionului F-35B", a declarat locotenent-colonelul Michael Rountree.

,,A fost pentru prima dată când un exerciţiu de pregătire de acest nivel a fost desfăşurat de către un detaşament operaţional de avioane F-35B [din cadrul Unităţii de Expediţie 31 a Marinei SUA]".

Colonelul Robert Brodie a declarat că în timpul exerciţiului, avioanele de vânătoare stealth au demonstrat creşterea letalităţii şi a capabilităţii de a opera de pe o navă amfibie precum USS Wasp.

Obiectivul exerciţiului ar putea fi un avertisment clar la adresa Chinei.

Oficialii americani şi japonezi sunt îngrijoraţi de numărul de nave de luptă şi bombardiere chineze care patrulează în zona insulelor Senkaku, care sunt nelocuite, situate la est de China continentală, la nord-est de Taiwan şi la vest de prefectura japoneză Okinawa. Datorită aşezării lor, insulele au o valoare strategică pentru China şi Japonia şi ambele ţări revendică teritoriul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel