F-35, prăbușit în Pacific. Japonia a stabilit cauza accidentului

Tudor Curtifan / 10 iun 2019 / 19:48

Japonia a încheiat în mod oficial căutările avionului F-35 care s-a prăbușit în Oceanul Pacific și a publicat un raport privind cauza prăbușirii.

Japonia a anunțat că avionul F-35 s-a prăbușit în urma unei erori de pilotaj. Avionul a căzut în luna aprilie a acestui an.

Potrivit unui raport al Japoniei ultima transmisie radio a pilotului a avut loc cu 15 secunde înainte de momentul accidentului. Pilotul avionului era conștient iar raportul a indicat faptul că e puțin probabil ca acesta să își fi pierdut conștiința din cauza accelerației gravitaționale. De asemenea, raportul nu a identificat indicii cu privire la defecțiuni tehnice sau de altă natură a avionului F-35 produs de Lockheed Martin, informează Defense News.

 

Pilotul avionului F-35 prăbușit în Pacific nu a mai avut timp să se catapulteze

 

Avionul s-a prăbușit în urma unei erori de pilotaj în nord-estul Japoniei în timpul unei misiuni de antrenament după ce pilotul a primit ordin să înceapă coborârea. Pilotul aeronavei era Akinori Hosomi, în vârstă de 41 de ani. La misiune participau mai multe aeronave F-35.

Raportul a mai indicat că rămășițele pilotului au fost găsite recent iar viteza cu care s-a desfășurat accidentul a fost atât de mare încât e puțin probabil ca acesta să fi încercat să se catapulteze.

Din avionul F-35 prăbușit nu a fost găsită decât o mică parte din epavă. Cea mai mare parte a avionului se află încă undeva pe fundul oceanului, la aproximativ 5.000 de metri sub apă.

Avionul a fost dat dispărut pe data de 9 aprilie, în jurul orei locale 19:30 (10:30 GMT), în timp ce se afla la circa 135 kilometri est de Misawa (nord-estul Japoniei) pentru o misiune de antrenament. La o zi distanță după dispariția F-35 de pe radar, echipele de intervenție au identificat coada avionului de luptă. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy