F-35, prăbușit în Pacific. Japonia a stabilit cauza accidentului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Japonia a încheiat în mod oficial căutările avionului F-35 care s-a prăbușit în Oceanul Pacific și a publicat un raport privind cauza prăbușirii.

Japonia a anunțat că avionul F-35 s-a prăbușit în urma unei erori de pilotaj. Avionul a căzut în luna aprilie a acestui an.

Potrivit unui raport al Japoniei ultima transmisie radio a pilotului a avut loc cu 15 secunde înainte de momentul accidentului. Pilotul avionului era conștient iar raportul a indicat faptul că e puțin probabil ca acesta să își fi pierdut conștiința din cauza accelerației gravitaționale. De asemenea, raportul nu a identificat indicii cu privire la defecțiuni tehnice sau de altă natură a avionului F-35 produs de Lockheed Martin, informează Defense News.

 

Pilotul avionului F-35 prăbușit în Pacific nu a mai avut timp să se catapulteze

 

Avionul s-a prăbușit în urma unei erori de pilotaj în nord-estul Japoniei în timpul unei misiuni de antrenament după ce pilotul a primit ordin să înceapă coborârea. Pilotul aeronavei era Akinori Hosomi, în vârstă de 41 de ani. La misiune participau mai multe aeronave F-35.

Raportul a mai indicat că rămășițele pilotului au fost găsite recent iar viteza cu care s-a desfășurat accidentul a fost atât de mare încât e puțin probabil ca acesta să fi încercat să se catapulteze.

Din avionul F-35 prăbușit nu a fost găsită decât o mică parte din epavă. Cea mai mare parte a avionului se află încă undeva pe fundul oceanului, la aproximativ 5.000 de metri sub apă.

Avionul a fost dat dispărut pe data de 9 aprilie, în jurul orei locale 19:30 (10:30 GMT), în timp ce se afla la circa 135 kilometri est de Misawa (nord-estul Japoniei) pentru o misiune de antrenament. La o zi distanță după dispariția F-35 de pe radar, echipele de intervenție au identificat coada avionului de luptă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel