F-35A, vulnerabil în fața fulgerelor. Restricții recomandate pentru aeronavele de generația a V-a

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Sunt probleme pentru versiunea F-35A a programului Joint Strike Fighter.

Mai exact, F-35A are probleme cu sistemul OBIGGS utilizat pentru a proteja aeronava de fulgere. Potrivit celor de la Defense News, care citează Lockheed Martin, în cadrul mentenanței aeronavelor s-a descoperit o avarie la acest sistem. Astfel, întrucât aeronavele sunt în pericol în cazul în ar fi lovite de fulgere, până la remedierea situației, au fost recomandate restricții de zbor.

Sursa citată precizează că gigantul american întrerupsese livrările aeronavelor în perioada 2-23 iunie pentru verificări la sistemul OBIGGS însă defecțiunea se pare că a fost sesizată după livrările precedente.

Joint Program Office (JPO)  a recomandat în aceste condiții aplicarea unor restricții de zbor pe timp de furtună a aeronavelor F-35A. Recomandarea e ca aeronavele să zboare la o distanță de minimum 40 de kilometri de furtuni ori de zonele în care există descărcări electrice.

Problema pare să afecteze doar varianta F-35A. Pentru F-35B și F-35C sistemul OBIGGS, utilizat pentru a proteja aeronava de fulgere, este diferit.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel