F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Americanii dezvoltă un plan prin care să implementeze sistem de armament cu laser pentru avioanele aflate sub comanda US Air Force. Printre ele se numără și avioanele din generația a V-a, F-35.

Primele teste în ceea ce privește implementarea armamentelor laser pe avioanele US Air Force sunt așteptate să aibă loc până în 2021, deci, anul viitor, potrivit celor de la National Interest care citează Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

Americanii intenționează să implementeze sisteme de armament cu laser inițial pe aeronavele militare de transport precum C-17 și C-130, iar ulterior după dezvoltarea tehnologiei vor putea fi echipate și avioane de luptă precum F-15, F-16 și chiar F-35 - avioanele de generația a V-a. Motivul îl reprezintă faptul că, având în vedere actuala tehnologie, avioanele militare de transport sunt mai bine configurate pentru a transporta energia necesară laserelor.

 

După avioane de luptă, armament laser și pe drone

 

Pe lângă programul care urmărește implementarea armelor laser pe aeronavele US Air Force, se desfășoară în paralel și un program care are ca obiectiv implementarea acestor sisteme pe drone.

Dacă programul arsenalului cu laser pentru avioane ar trebui conturat până la jumătatea anilor 2020, în ceea ce privește dronele nu există încă vreo perspectivă, mai informează sursa citată.

Viitoarele arme cu laser vor veni ca o completare a actualului armament, dar ar trebui să ofere un avantaj în ceea ce privește precizia, dar și costurile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel