F-16. SUA salută alegerea Bulgariei și felicită Guvernul de la Sofia

Tudor Curtifan / 31 iul 2019 / 13:14
F-16V Block 70
F-16V Block 70

Bulgaria va achiziționa opt avioane multirol F-16, în pofida opoziției președintelui de la Sofia iar SUA salută această decizie.

Departamentul de Stat al SUA a salutat decizia Bulgariei de a achiziționa opt avioane multirol F-16, după ce Parlamentul de la Sofia a votat să treacă peste vetoul exercitat de președintele bulgar Rumen Radev, informează publicația The Sofia Globe, potrivit Mediafax.

Cele patru contracte între Sofia și Washington privind achiziția a opt avioane F-16, în valoare de 1,25 de miliarde de dolari, cât și un contract de cooperare industrială, au fost publicate marți în publicația oficială a Bulgariei.

Președintele Radev a încercat să blocheze prin veto achiziția, însă Parlamentul bulgar a votat să treacă peste vetoul liderului de la Sofia.

 

SUA au salutat decizia și au felicitat Bulgaria

 

Primele avioane F-16 urmează să ajungă în Bulgaria la mijlocul anului 2023, iar ultimele aparate vor fi livrate în primul trimestru al anului 2024.

Departamentul de Stat de la Washington a salutat decizia Sofiei de a achiziționa avioanele F-16C/D Block 70/72, împreună cu muniții și echipamentele conexe. Agenția pentru Cooperare în domeniul Apărării și Securității din SUA a estimat că valoarea totală a achiziției se ridică la 1,673 miliarde de dolari.

"Îl felicităm pe prim-ministrul Boiko Borisov și Guvernul bulgar pentru angajamentul de a-și moderniza armata prin achiziția acestor avioane interoperabile NATO, foarte capabile", se arată într-un comunicat dat publicității de Departamentul de Stat

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy