F-16. SUA salută alegerea Bulgariei și felicită Guvernul de la Sofia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-16V Block 70
F-16V Block 70

Bulgaria va achiziționa opt avioane multirol F-16, în pofida opoziției președintelui de la Sofia iar SUA salută această decizie.

Departamentul de Stat al SUA a salutat decizia Bulgariei de a achiziționa opt avioane multirol F-16, după ce Parlamentul de la Sofia a votat să treacă peste vetoul exercitat de președintele bulgar Rumen Radev, informează publicația The Sofia Globe, potrivit Mediafax.

Cele patru contracte între Sofia și Washington privind achiziția a opt avioane F-16, în valoare de 1,25 de miliarde de dolari, cât și un contract de cooperare industrială, au fost publicate marți în publicația oficială a Bulgariei.

Președintele Radev a încercat să blocheze prin veto achiziția, însă Parlamentul bulgar a votat să treacă peste vetoul liderului de la Sofia.

 

SUA au salutat decizia și au felicitat Bulgaria

 

Primele avioane F-16 urmează să ajungă în Bulgaria la mijlocul anului 2023, iar ultimele aparate vor fi livrate în primul trimestru al anului 2024.

Departamentul de Stat de la Washington a salutat decizia Sofiei de a achiziționa avioanele F-16C/D Block 70/72, împreună cu muniții și echipamentele conexe. Agenția pentru Cooperare în domeniul Apărării și Securității din SUA a estimat că valoarea totală a achiziției se ridică la 1,673 miliarde de dolari.

"Îl felicităm pe prim-ministrul Boiko Borisov și Guvernul bulgar pentru angajamentul de a-și moderniza armata prin achiziția acestor avioane interoperabile NATO, foarte capabile", se arată într-un comunicat dat publicității de Departamentul de Stat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel