F-16, punctul culminant al paradei. Provocare pentru Forțele Aeriene Române

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române

Azi, începând cu ora 11:00, are loc Parada Militară cu ocazia Zilei Naționale a României - 1 Decembrie.

UPDATE - Șase avioane F-16 Fighting Falcon au zburat în premieră deasupra Arcului de Triumf în cadrul Paradei Militare de 1 Decembrie

Știrea inițială:

Șase avioane de vânătoare F-16 Fighting Falcon, din dotarea Bazei 86 Aeriene Borcea, sunt așteptate să defileze în cadrul Paradei Militare. 

 

F-16, deasupra Arcului de Triumf, cel mai așteptat moment al Paradei Militare

 

Este poate cel mai așteptat moment al paradei, după ce anul avioanele F-16 nu au putut decola de la Baza Aeriană Borcea din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pista fiind impracticabilă.

Potrivit datelor meteo, la ora paradei, atât în București cât și în Călărași se vor înregistra în jur de 3-4 grade Celsius, cerul fiind noros. În prezent în București ninge ușor.

Potrivit MApN, anul acesta, în luna iulie, aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române au început misiunile de Luptă și Poliție Aeriană, sub comandă NATO.

Avionul multirol F-16 Fighting Falcon reprezintă o platformă aeriană interoperabilă cu cele NATO, testat în luptă în diverse teatre de operații. A fost produs în peste 4.500 de exemplare, se află în dotarea a 27 de state (din care 10 sunt membre ale NATO) și a 80 de baze aeriene, ceea ce asigură accesul la o piață foarte dezvoltată a echipamentelor, pieselor de schimb și serviciilor de sprijin logistic, traduse în costuri de întreținere avantajoase.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel