F-16 pentru Ucraina: Danemarca trimite către SUA o solicitare oficială care permite începerea pregătirii piloților ucraineni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16 / Forțele Aeriene Daneze
Avioane F-16 / Forțele Aeriene Daneze

Statele Unite au primit o cerere oficială din partea Danemarcei prin care solicita aprobare pentru începerea etapei de pregătire a piloți ucraineni pe avioanele de luptă F-16. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a făcut această declarație în timpul unui briefing.

Potrivit acestuia, programului de pregătire pentru piloţii ucraineni care vor opera pe avioanele F-16 este condus de Olanda și Danemarca, potrivit publicaţiei ucrainene Militarnyi.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a precizat că cele două state sunt singurele care deţin informaţii despre calendarul și locul desemnat pregătirii piloţilor ucraineni. Această solicitare este acum în curs de examinare, potrivit generalului de brigadă Pat Ryder.

,,Am primit o solicitare din partea Danemarcei pentru a sprijini pregătirea pentru operarea F-16, ceea ce era de așteptat. Acest lucru este în prezent în curs de examinare", a spus el.

Citeşte şi: România, parte a coaliției internaționale care ar putea antrena piloții ucraineni pentru operarea avioanelor F-16

Este de așteptat că antrenamentul ucrainenilor pe avioanele de luptă F-16 să înceapă într-o bază militară din Europa.

De asemenea, Statele Unite vor colabora îndeaproape cu aliații occidentali pentru desfășurarea acestui program de pregătire și vor sprijini Olanda și Danemarca, care conduc o coaliție europeană pentru a efectua antrenamentul piloților ucraineni pe avioane de luptă F-16.

După cum s-a raportat anterior, reprezentantul Departamentului de Stat al Statelor Unite a declarat că potențialul transfer de avioane de luptă F-16 către Ucraina, cu participarea unor țări terțe,  poate dura câteva luni.

În prezent, Statele Unite nu intenționează să transfere avioane de luptă F-16 către Ucraina, dar sprijină furnizarea acestor aeronave de către alte state partenere. Departamentul de Stat al SUA lucrează deja la elaborarea documentelor care sunt necesare pentru aprobarea unui astfel de transfer.

După cum a relatat publicaţia ucraineană Militarnyi, guvernul danez este pregătit să transfere avioane de luptă F-16 către Ucraina. Cu toate acestea, pentru ca acest demers să fie posibil, există anumite condiții care impun o soluție comună din partea aliaților.

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat, după cea de-a 12-a reuniune de la Ramstein, că guvernele Olandei și Danemarcei sunt gata să conducă programul de pregătire pentru piloți ucraineni.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel