F-16 pentru România, în procedură de urgență în Parlament. Oferta era valabilă până la finalul anului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-16, România. Sursă: MApN
F-16, România. Sursă: MApN

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind achiziţionarea a cinci avioane F16.

Legea pentru continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în etapa de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul Programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene" a fost adoptată în procedură de urgenţă de către Parlament.

Programul "Avion multirol al Forţelor Aeriene" a fost aprobat prin hotărâre de către CSAT.

 

Oferta pentru F-16, valabilă până la finalul anului



"Urgenţa promovării acestui proiect de lege se datorează condiţiilor de valabilitate a ofertei primite în luna august de la Guvernul Republicii portugheze, valabilă până la finele anului 2019, ea fiind deja amânată la două termene, ultimul fiind pe 22 noiembrie. Ceea ce este important din acest proiect este faptul că cele cinci avioane asigură cadrul pentru transferul de cunoaştere şi tehnologie în România. Astfel, la Aerostar Bacău, cel de-al treilea avion va fi complet refăcut de partea română, sub supraveghere portugheză, iar, începând cu avionul al patrulea, celelalte vor fi refăcute 100% prin contribuţia românească, asigurându-se astfel cadrul ca tot ce înseamnă modernizarea avioanelor F16 să se facă în România şi, de asemenea, mentenanţa principală la avionul F16 să fie asigurată la fabrica Aerostar Bacău", a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Legea vizează continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul Programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene", prin atribuirea contractelor de achiziţie pentru pachetul de cinci avioane de la Guvernul Republicii Portugheze şi a pachetului de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul Statelor Unite ale Americii, informează Agerpres.. Totodată, se introduc derogări de la prevederile art.173, art.174 şi ale art.176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel