F-16, Bulgaria. Livrarea avioanelor ar putea fi accelerată

Tudor Curtifan / 16 apr 2019 / 11:15

Comenzile efectuate recent de Maroc pentru F-16 Block 72 ar putea duce la accelerarea procesului prin care Bulgaria va achiziționa avioane F-16.

Astfel, potrivit lui Jim Robinson, director regional Lockheed Martin, producția avioanelor F-16 pentru Bulgaria va începe mai devreme, urmând ca prima aeronavă să fie livrată Bulgariei la sfârșitul anului 2022.

Potrivit bulgariaMilitary.com, directorul Lockheed Martin a precizat că noul centru de producție al companiei din Greenville, Carolina de Sud, are capacitatea de a crește numărul de avioane fabricate, răspunzând astfel nevoilor de livrare cât mai rapidă a clienților.

„Au fost multe dezinformări apărute în spațiul public despre capacitatea noastră de a livra avioanele F-16 Bulgariei, într-un interval de timp care să răspundă pozitiv nevoilor Forțelor Aeriene Bulgare. Adesea aceste dezinformări au fost lansate de cei care nu sunt implicați direct în discuțiile oficiale”, a mai adăugat reprezentantul Lockheed Martin.

 

Centru de mentenanță F-16 în Bulgaria?

 

„Aeronavele destinate Bahrainului, Slovaciei și Bulgariei vor fi printre primele care vor fi construite în noua unitate Lockheed Martin de la Greenville”, mai spune Robinson.

Directorul companiei americane a mai transmis că Lockheed Martin intenționează să deschidă în Bulgaria un centru de facilități și mentenanță pentru F-16, în aceast fel avioanele fiind reparate pe teritoriul bulgar.

Contractul Bulgariei pentru achiziţionarea celor 8 avioane F-16V Block 70, produse de compania Lockheed Martin, se ridică la valoarea de 1,8 miliarde leva (1,05 miliarde dolari), aceasta fiind cea mai mare achiziţie făcută de Armata bulgară după căderea regimului comunist, în urmă cu aproape 30 de ani. La licitaţie au mai participat compania suedeză Saab, cu avioane noi Gripen, şi Italia, ce are în dotare avioane Eurofighters second hand pe care doreşte să le vândă pentru a-şi moderniza flota aeriană militară.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy