F-15, aterizare de urgență! Avionul a pierdut acoperișul cabinei la peste 9.000 de metri

Tudor Curtifan / 07 ian 2019 / 20:07

Un avion de luptă F-15 al forţelor aeriene militare israeliene a efectuat o aterizare de urgenţă, după ce a pierdut acoperişul cabinei piloţilor la o altitudine de 9.144 de metri, lăsând echipajul fără protecţie în faţa vântului puternic şi a frigului extrem.

La 2 ianuarie, în timp ce efectuau un zbor de antrenament, piloţii au văzut cum acoperişul cabinei lor s-a desprins, luându-şi zborul, în condiţiile în care temperatura din exterior era de minus 45 de grade Celsius, potrivit comunicatului armatei. 

'Suntem fără acoperiş şi vom ateriza în apropierea bazei' aeriene din Nevatim (sud), a declarat unul dintre piloţi prin radio, păstrând o voce calmă, dar care era acoperită de zgomotul vântului şi al motorului, potrivit unui înregistrări audio difuzată de armată. 

Aterizarea s-a desfăşurat fără incidente, precizează comunicatul, potrivit căruia comandantul armatei aerului a ordonat oprirea imediată a tuturor zborurilor de antrenament cu F-15 până la finalizarea anchetei cu privire la acest incident. 

Conform cotidianului Haaretz, forţele aeriene israeliene dispun de o flotă de F-15 de fabricaţie americană încă din anii 1970. Aparatul F-15 era considerat drept cel mai bun avion de vânătoare al armatei israeliene până când aceasta a primit avioane invizibile americane F-35 în decembrie 2016.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy