Extinderea Bazei Mihail Kogălniceanu, în linie dreaptă: Exproprieri în procedură accelerată

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu
Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Ministerul Apărării Naționale este gata să exproprieze un număr de aproape 1.400 de proprietăți imobiliare din comunele Mihail Kogălniceanu și Lumina din județul Constanța, în proiectul extinderii bazei aeriene de la Mihai Kogălniceanu, informează site-ul Profit.ro.

Exproprierile ministeruluiu constau în terenuri în special extravilane, dar și intravilane, cele mai multe agricole, în suprafață totală de aproape 2.400 de hectare, pentru implementarea megaproiectului extinderii, upgradării și modernizării infrastructurii Bazei militare Aeriene Mihail Kogălniceanu, investiție estimată la peste 12 miliarde de lei care va transforma baza într-una dintre cele mai importante facilități NATO din regiune.

Guvernul a aprobat recent declanșarea procedurilor de expropriere, HG-ul fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern din 16 ianuarie.

Potrivit legislației în vigoare, lucrările de construcție, modernizare și extindere a obiectivelor cu caracter militar constituie obiective de utilitate publică de interes național, astfel că exproprierile în scopul executării acestora se fac printr-o procedură specială accelerată, mai amintește sursa citată.

După extindere, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu va deveni una din cele mai mari baze militare NATO din Europa de Est. Estimările indică că în zonă vor fi dislocați aproximativ 10.000 de soldați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel