Expoziție și în Cehia cu arme rusești distruse de Ucraina (Video). Tanc T-90A și ce a mai rămas dintr-un obuzier modernizat 2S1, la mare căutare

Cătălin Costea |
Data publicării:

Așa cum anunțase la sfârșitul lunii iunie, Ucraina a trimis echipamente grele rusești distruse și în Cehia, unde a fost organizată o expoziție cu tehnică militară rusească neutralizată de Forțele Armate ale Ucrainei.

După cum a informat Ambasada Ucrainei în Republica Cehă, astăzi, 11 iulie, s-a deschis expoziția în cadrul căreia vor fi prezentate vehicule blindate rusești, sisteme de artilerie și apărare antiaeriană, precum și rachete lansate de armata rusă asupra orașelor ucrainene.

Comisarul european pentru Afaceri Interne Ilva Johansson, ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei Denis Monastirski, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Cehe, Vít Rakušan, primarul Pragăi Zdeněk Hřib și primarul sectorului 7 din Praga, Jan Čižinský, vor participa la vernisajul expoziției care va fi deschisă până pe 24 iulie pe platoul Letna din Praga.

Ucraina a trimis diferite tipuri de echipamente ruse în Republica Cehă. În special, au fost observate transportul blindat MT-LB, tancul T-90A, o turelă de obuzier autopropulsat 2S19 "Msta-S" de 152 mm, lansatorul sistemului de rachete antiaeriene Buk-M2 și ceea ce a mai rămas dintr-un obuzier autopropulsat 2S34 “Hosta” de 120 mm, considerat o modernizare profundă a obuzierului 2S1 „Gvozdika”.

 

Prima expoziție de acest gen a avut loc la Varșovia la sfârșitul lunii iunie, unde “vedetele” expuse au fost reprezentate de obuzierul “Msta-S” și de tancul T-72B (o versiune modernizată a tancului de bază T-72).

Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, acțiuni similare sunt planificate și în alte capitale europene, precum Berlin, Paris, Madrid și Lisabona. După cum se observă, pe măsură ce trece timpul exponatele rusești prezentate de Ucraina devin tot mai moderne.

Nu este exclus ca la expozițiile din marile capitale europene să fie prezentat inclusiv tancul T-90M Proryv - considerat de ruși cel mai avansat din seria T-90, cu protecție integrală, grad ridicat de automatizare și tehnologie performantă de supraviețuire - cu atât mai mult cu cât materiale video recente arată că, în orașul Izium, forțele ucrainene au reușit recent distrugerea unui al doilea astfel de tanc.

CITEȘTE ȘI: Expoziție de echipamente grele rusești distruse în Ucraina, organizată la Varșovia (Foto)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel